ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συναγερμός στην έδρα της κυβέρνησης - Συνελήφθη άνδρας με χειροβομβίδα

Ουκρανοί αστυνομικοί στο κέντρο του Κιέβου
Ουκρανοί αστυνομικοί στο κέντρο του Κιέβου
ΑΡ

Ένας άνδρας εισέβαλε στην έδρα της κυβέρνησης στην Ουκρανία και απείλησε να πυροδοτήσει χειροβομβίδα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το περιστατικό έληξε αναίμακτα, μετά απο την επέμβαση της αστυνομίας

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Λίγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής απείλησε να πυροδοτήσει μια «χειροβομβίδα μάχης» προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

«Συνελήφθη» δήλωσε λακωνικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, Αρτέμ Σεβτσένκο. Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο και έβγαλαν τον μανιακό, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρσκόταν στο σημείο.

Στο κτήριο βρίσκεται μεταξύ άλλων και το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας, άγνωστο παραμένει ωστόσο αν ο ίδιος ή άλλα μέλη της κυβέρνησης βρίσκονταν μέσα την ώρα του συμβάντος.

«Δεν θα βγω ζωντανός από εδώ»

Ένα βίντεο απο αυτόπτες μάρτυρες που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, δείχνει έναν άνδρα στην είσοδο του κτιρίου να κρατά ένα αντικείμενο στο χέρι , το οποίο απειλεί να ανατινάξει, φωνάζοντας "δεν θα φύγω ζωντανός από εδώ".

Ο άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είναι γύρω στα 50 , φοράει ένα ριγέ μπλουζάκι και τζιν και ζήτησε να «βγουν οι άνθρωποι από το χολ» από την είσοδο στο κτίριο.

Ισχυρίστηκε ότι κρατά «χειροβομβίδα μάχης» απο ένα πρώην ναρκοπέδιο όπως λέει, ενώ οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. «Πρόκειται για κατάληψη του κτηρίου με τη βία», φώναζε, καλώντας τους παριστάμενους να μην προβάλλουν αντίσταση. Το δίκτυο Ukraine 24 μετέδωσε οτι δήλωνε έτοιμος να περάσει χρόνια στη φυλακή.

Το περιστατικό σημειώνεται μόλις ένα 24ωρο μετά την πρώτη επέτειο της ομηρίας σε τράπεζα στην πρωτεύουσα. Η αστυνομία είχε συλλάβει έναν υπήκοο απο το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος είχε απειλήσει με έκρηξη βόμβας στο κτήριο, επικρίνοντας τις αρχές και δηλώνοντας πως ειναι «το Άγιο Πνεύμα, ο Κύριος και Θεός» σύμφωνα με το Russia Today

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο! Πυροσβεστικό εγκλωβίζεται στις φλόγες – Δείτε τι κάνουν