ΚΟΣΜΟΣ

Άντριου Κουόμο: Ανοίγουν στόματα για τον κυβερνήτη της Ν.Υόρκης - «Αυτό που μου έκανε ήταν έγκλημα»

O Άντριου Κουόμο
O Άντριου Κουόμο
ΑΡ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση από την Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κακοποίησε σεξουαλικά 11 γυναίκες και βλέπει πλέον την έξοδο, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία αποπομπής του.

Η Μπρίτανι Κομίσο είναι μία από τις γυναίκες που αναφέρονται στην έκθεση την οποία ο ίδιος ο Κουόμο αρνείται κατηγορηματικά. Η βοηθός του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια σε συνέντευξή της στο δίκτυο CBS.

Μέχρι σήμερα, η Κομίσο είχε παραμείνει ανώνυμη και αναφερόταν στην ανεξάρτητη έρευνα μόνο ως "Εκτελεστική βοηθός #1". Όπως αποκάλυψε το 2019 και το 2020 ο κυβερνήτης «ήρθε σε στενή επαφή μαζί της» σε πολλές περιπτώσεις, όταν «έφτασε κάτω από τη μπλούζα της και της έπιασε το στήθος».

Κατά τη διάρκεια ενός άλλου περιστατικού, ενώ η εκτελεστική βοηθός τράβηξε μια φωτογραφία είπε ότι ο Κουόμο «έβαλε το χέρι του και της θώπευσε τα οπίσθια».
«Αυτό που μου έκανε ήταν έγκλημα. Παραβίασε τον νόμο» είπε.

Η Κομισό περιγράφοντας μια από τις συναντήσεις με τον κυβερνήτη είπε πως ξεκίνησε με «αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο». Έπειτα, όπως ισχυρίστηκε, όταν πήγε να την φιλήσει στο μάγουλο, ο Κουόμο γύρισε το κεφάλι του και την φίλησε στα χείλη. Η Κομίσο είπε ότι δεν μίλησε εκείνη τη στιγμή γιατί ήταν βέβαιη οτι δεν θα την πίστευαν.

Όταν ρωτήθηκε από την Jericka Duncan του CBS τι είπε κατά τη διάρκεια του περιστατικού, απάντησε ότι «δεν είπε τίποτα». «Δεν είπα τίποτα. Δεν είπα τίποτα όλο αυτό τον καιρό. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Υπάρχουν στρατιώτες έξω από την έπαυλή του και υπάρχει προσωπικό. Οι στρατιώτες βρίσκονται εκεί όχι για να προστατεύσουν εμένα, αλλά για να προστατεύσουν εκείνον».

Με φόντο τις νέες αποκαλύψεις εν τω μεταξύ, χθες υπέβαλε την παραίτησή της η γραμματέας του κυβερνήτη, Μελίσσα Ντε Ρόζα, λέγοντας ότι υπήρξε τεράστια τιμή για εκείνη να εργάζεται για τους πολίτες της Νέας Υόρκης.

H Μελίσα ντε ΡόζαΑ.Ρ

Στην έκθεση 168 σελίδων της εισαγγελίας για τον Κουόμο, το όνομα της Ντε Ρόζα αναφέρεται 187 φορές. Κατηγορείται για προσπάθειες συγκάλυψης των ενεργειών του κυβερνήτη και αντίποινα εναντίον μίας εκ των κατηγορούμενων.

«Προσωπικά για εμένα, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα, συναισθηματικά και ψυχικά. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να συνεργαστώ με τόσο ταλαντούχους συναδέλφους για λογαριασμό της πολιτείας μας» είπε.

Οι ερευνητές πέρασαν πέντε μήνες εξετάζοντας περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους μέλη του προσωπικού και πολλούς από εκείνους που υπέβαλαν καταγγελίες εναντίον του. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν δεκάδες χιλιάδες έγγραφα, κείμενα και εικόνες.

Μετά την ανακοίνωση της έκθεσης, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε την παραίτηση του Κουόμο. Ο ίδιος ο Κουόμο επιμένει πάντως να αποδίδει τις καταγγελίες σε διαφορετική κουλτούρα μεταξύ νεότερης και προηγούμενης γενιάς και στο γεγονός ότι ο ίδιος συνηθίζει να έχει σωματική οικειότητα με τα μέλη του γραφείου του.

Η διαδικασία παραπομπής ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες και ο Κουόμο θα έχει στη διάθεσή του οκτώ μέρες για να απαντήσει στις κατηγορίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η στήριξη των πυρόπληκτων - Οι βασικοί άξονες του σχεδίου