ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Έφοδος αντιεμβολιαστών στο BBC -«Ντροπή σας» φώναζε το πλήθος στους δημοσιογράφους

Λονδίνο: Έφοδος αντιεμβολιαστών στο BBC -«Ντροπή σας» φώναζε το πλήθος στους δημοσιογράφους

Ομάδα οργισμένων αντιεμβολιαστών επιχείρησε να εισβάλλει στα παλιά γραφεία του BBC στο δυτικό Λονδίνο.

Σε στούντιο του BBC στο δυτικό Λονδίνο, προσπάθησαν να εισβάλουν σήμερα το πρωί, αντιεμβολιαστές, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους αστυνομικούς.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει οργισμένους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τα «πράσινα πιστοποιητικά» και τον εμβολιασμό παιδιών, επιχειρώντας να εισβάλλουν σε κτήριο όπου στεγαζόταν παλιότερα το BBC.

Το πλήθος φτάνει έξω από το κτήριο, όπου συναντά ισχυρή αστυνομική παρουσία και οι διαδηλωτές αρχίζουν να φωνάζουν «ντροπή σας» και «ψεύτες» ενώ μια μερίδα των αντιεμβολιαστών σπρώχνει τους αστυνομικούς επιχειρώντας να εισέλθει στο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.

Στόχος τους είναι το ΒΒC σημειώνει ο βρετανικός Τυπος, το πλήθος ωστόσο φαίνεται πως αγνοούσε ότι το δίκτυο μετακόμισε προ δεκαετίας από το Κέντρο Τηλεόρασης Studioworks που πολιορκήθηκε. Πλέον φιλοξενεί στούντιο του ITV.

Aνάμεσα στους αντιεμβολιαστές ήταν ο Πιρς Κόρμπιν, αδελφός του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος ακούστηκε να λέει «πρέπει να πιάσουμε αυτά τα καθάρματα», την ώρα που άλλα μέλη της ομάδας χαρακτήρισαν «ιό» τα Μέσα Ενημέρωσης και επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει το BBC την πανδημία του κορονοϊού.

Στο σημείο όπου ξέσπασαν συμπλοκές και μικροεπεισόδια έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο, ενώ μια μικρότερη ομάδα διαδηλωτών πήγε αργότερα στο…σωστό κτήριο στο κέντρο του Λονδίνου.

Το BBC καλείται να αντιμετωπίσει έναν αυξανόμενο αριθμό λεκτικών και φυσικών επιθέσεων στους δημοσιογράφους του από διαδηλωτές κατά του lockdown, με τον πολιτικό συντάκτη του Newsnight, Nick Watt, να γίνεται στόχος έξω από την Downing Street πριν από λίγους μήνες

Ο διευθυντής ειδήσεων του BBC, Fran Unsworth, προειδοποίησε ότι η κακοποίηση των δημοσιογράφων αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα και προέτρεψε το προσωπικό να εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίζει ανάλογες επιθέσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συγγνώμη Μητσοτάκη, η πολιτική ευθύνη και το μήνυμα ενότητας