ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπλώνονται οι συγκρούσεις στην Αιθιοπία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες στα όπλα

Αιθιοπία Τιγκράι
AP

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας κάλεσε την Τρίτη τους πολίτες να μπουν στη μάχη κατά των δυνάμεων του Τιγκράι.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας κάλεσε την Τρίτη τους πολίτες να μπουν στη μάχη κατά των δυνάμεων του Τιγκράι, οι οποίες προελαύνουν πέρα από την περιοχή τους, στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης διάρκειας εννιά μηνών που έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη προσφυγική κρίση.

Το κάλεσμα στα όπλα έγινε μέσω ανακοίνωσης από το γραφείο του πρωθυπουργού Άμπι Αχμέντ: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή όλοι οι ικανοί Αιθίοπες κατάλληλης ηλικίας να ενταχθούν στις Δυνάμεις Άμυνας, τις Ειδικές Δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές, για να δείξετε τον πατριωτισμό σας».

Η ανακοίνωση αυτή έλαβε χώρα έξι εβδομάδες αφού η κυβέρνηση κήρυξε μονομερή κατάπαυση πυρός στην περιοχή Τιγκράι, στα βόρεια της χώρας, την ημέρα που οι δυνάμεις του Τιγκράι ανέκτησαν την τοπική πρωτεύουσα, Μεκέλε, σε μια εξέλιξη- ανατροπή μετά από οκτώ μήνες συγκρούσεων.

Οι συγκρούσεις μεταξύ ομοσπονδιακών δυνάμεων και δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι, που κυβερνούσε την Αιθιοπία για τρεις δεκαετίες, και τώρα ελέγχει το Τιγκράι. Οι μάχες έχουν αναγκάσει πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, και πάνω από 50.000 έχουν καταφύγει στο γειτονικό Σουδάν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Τοπικές καταιγίδες και χαλάζι την Τετάρτη - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα