ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ύποπτος για τo μακελειό στο εβραϊκό σχολείο

Συνελήφθη ύποπτος για τo μακελειό στο εβραϊκό σχολείο

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στην Τουλούζη, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό υπόπτου για το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο.

Η επίλεκτη ομάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι ενός 24χρονου, στις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος). Ο 24χρονος δήλωσε ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Ο άνδρας, αλγερινής καταγωγής, έχει οχυρωθεί στο σπίτι σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης.

Στη συνομιλία του με την RAID ο άνδρας είπε ότι μετέβη για αρκετό διάστημα στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Επίσης, κατά τις διαπραγματεύσεις, ο ύποπτος είπε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται τα παιδιά της Παλαιστίνης. Ανέφερε ακόμη ότι έχει διασυνδέσεις με σαλαφιστές και ισλαμιστές της Τζιχάντ (ιερού πολέμου).

Ο αδελφός του 24χρονου ύποπτου συνελήφθη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν αποκλείσει τη συνοικία, η οποία δεν είναι πολύ μακριά από το εβραϊκό σχολείο όπου τρία παιδιά και ένας ραβίνος έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα.

Ο ύποπτος «ήταν στο στόχαστρο της κεντρικής διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού όπως και άλλα πρόσωπα, μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις» (εναντίον στρατιωτικών στις 11 και 15 Μαρτίου, κατά τις οποίες δύο βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιωτικοί και ένας συνάδελφός τους με καταγωγή από τη δυτική Ινδία σκοτώθηκαν). Η δικαστική αστυνομία έδωσε τότε ένα ιδιαίτερα πολύτιμο στοιχείο που βοήθησε σημαντικά την εξέλιξη της έρευνας, δήλωσε αστυνομική πηγή.