ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί από τις πλημμύρες στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί από τις πλημμύρες στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη βόρεια Τουρκία, όπου οι νεκροί από τις πλημμύρες έχουν φτάσει τους 31.

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Τουρκία, όπου οι πλημμύρες στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων.

Η Κασταμονή είναι η επαρχία που έχει πληγεί σκληρότερα, με 29 νεκρούς. Άλλοι δύο είναι οι νεκροί στη Σινώπη.

Οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές, προκάλεσαν κατάρρευση κτηρίων και γεφυρών, παρέσυραν αυτοκίνητα και δημιούργησαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Μέσα στον μήνα η Τουρκία ήταν επίσης αντιμέτωπη και με μεγάλες πυρκαγιές στον νότο. Οι φωτιές αυτές, που πλέον έχουν τεθεί υπό έλεγχο, έχουν αναγκάσει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τη Μαρμαρίδα και τις γύρω περιοχές. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και πάνω από 100.000 εκτάρια βλάστησης έχουν καταστραφεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Κασταμονή την Παρασκετή και παρέστη σε κηδείες θυμάτων. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος, όσο πιο γρήγορα μπορούμε» είπε ο Ερντογάν, μετά τις προσευχές για τους νεκρούς.

H τουρκική κυβέρνηση δέχεται έντονες επικρίσεις για τους χειρισμούς της ως προς την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Φεύγουν κι οι τελευταίοι! Μέτρα για τις μετακινήσεις αλλά και τον κορονοϊό