ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Σαρκοζί για ενότητα απέναντι στην τρομοκρατία

Έκκληση Σαρκοζί για ενότητα απέναντι στην τρομοκρατία

Η τρομοκρατία δεν θα καταφέρει να «διασπάσει» τη Γαλλία και η γαλλική κοινωνία δεν θα υποκύψει στην επιθυμία να πάρει «εκδίκηση», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί αναφερόμενος στη σφαγή σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη.

Ο φερόμενος ως δράστης του ραβίνου και των τριών παιδιών είναι ένας Γάλλος αλγερινής καταγωγής, σχετιζόμενος με την Αλ Κάιντα.

Ο Σαρκοζί δήλωσε από το προεδρικό μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν πρέπει να ενδώσουμε ούτε στις διακρίσεις ούτε στην εκδίκηση».

Επίσης, είπε ότι θέλησε να συγκεντρωθούν ο ίδιος, «αντιπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας και της μουσουλμανικής κοινότητας για να δείξουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα επιτύχει να διαρρήξει το αίσθημα της εθνικής μας ενότητας».

«Τους είπα και λέω στην εθνική κοινότητα, στο έθνος στην ολότητά του: οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, οφείλουμε να μην υποκύψουμε. . . [στην επιθυμία] για εκδίκηση», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Σαρκοζί επέμεινε στη διατήρηση της «εθνικής ενότητας» των Γάλλων, τονίζοντας πως «το οφείλουμε στα θύματα τα οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, το οφείλουμε στη χώρα μας».