ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι πρώτες εικόνες με τους Ταλιμπάν εντός του Προεδρικού Μεγάρου (video)

Ταλιμπάν Αφγανιστάν Προεδρικό Μέγαρο
Associated Press/Gulabuddin Amiri

Αφγανιστάν: Στα social media διακινείται ένα βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες εικόνες που δείχνουν τους Ταλιμπάν εντός του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν νωρίτερα σήμερα δύο ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν, που βρίσκονται πλέον στην Καμπούλ. Ωστόσο, την είδηση δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η αφγανική κυβέρνηση.

Παρά ταύτα, στα social media διακινείται ένα βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες εικόνες που δείχνουν τους Ταλιμπάν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, στην Καμπούλ.

Στα χέρια των Ταλιμπάν το προεδρικό μέγαρο

Οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου στο Αφγανιστάν, αφότου ο πρόεδρος Ασφάρ Γάνι εγκατέλειψε τη χώρα, σύμφωνα με ανώτερους διοικητές των Ταλιμπάν που βρίσκονται στην Καμπούλ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αφγανική κυβέρνηση.

Δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν σήμερα στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και ότι η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας.

Αναφορές για πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ έκανε αναφορές για πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα»: Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν πλήρως ο 70χρονος που πέθανε