ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικές εικόνες από το Αφγανιστάν: Εκτέλεση κορυφαίου αξιωματικού από τους Ταλιμπάν

εκτέλεση αξιωματικού
Twitter

Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον Χάτζι Μουλά Αχακζάι, αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας Μπατζίς στο Αφγανιστάν- Το βίντεο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν την Τετάρτη τον Χάτζι Μουλά Αχακζάι, αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας Μπατζίς, κοντά στη Χεράτ του Αφγανιστάν.

Σε σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter την Πέμπτη ο Αχακζάι φαίνεται με δεμένα τα μάτια να γονατίζει, περιτριγυρισμένος από Ταλιμπάν οι οποίοι αργότερα τον πυροβολούν. Το βίντεο κυκλοφόρησε μέσω ενός δικτύου που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν, είπε στο Newsweek ο Νάσερ Βαζίρι, Αφγανός σύμβουλος ασφαλείας, που γνώριζε τον Αχακζάι, προσθέτοντας πως η αυθεντικότητά του επικυρώθηκε από άλλους αξιωματούχους της αστυνομίας και της έκπτωτης αφγανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Newsweek, οι Ταλιμπάν έψαχναν εδώ και καιρό τον Αχακζάι, που τους είχε πολεμήσει στο πλάι της κυβέρνησης, η οποία κατέρρευσε καθώς οι ισλαμιστές μαχητές προέλαυναν, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους τη χώρα. «Τον είχαν περικυκλώσει οι Ταλιμπάν, και δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραδοθεί» είπε ο Βαζίρι. «Οι Ταλιμπάν τον στόχευαν επειδή ήταν υψηλόβαθμος αξιωματικός του χώρου των πληροφοριών».

Ο Αχακζάι φαίνεται πως είναι ένας από πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης που στοχοποιούνται από τους Ταλιμπάν, παρά τις διαβεβαιώσεις των ισλαμιστών μαχητών πως δεν θα επιδιώξουν να «εκδικηθούν»/ προβούν σε αντίποινα σε βάρος στελεχών της έκπτωτης κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της.

Με πληροφορίες από Newsweek

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις