ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είχε φυλακιστεί στο Αφγανιστάν ο Μεράχ

Δεν είχε φυλακιστεί στο Αφγανιστάν ο Μεράχ

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη των επιθέσεων στην Τουλούζη και ένας Αφγανός αξιωματούχος διέψευσαν ότι ο Μοχάμεντ Μεράχ είχε φυλακιστεί στο Αφγανιστάν το 2007.

Ο διευθυντής της φυλακής στην Κανταχάρ, Γκουλάμ Φαρούκ, δήλωσε την Τετάρτη, πως ο Μεράχ είχε συλληφθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στις 19 Δεκεμβρίου 2007 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στην επαρχία αυτή του νοτίου Αφγανιστάν.

Όμως, το γραφείο του κυβερνήτη της Κανταχάρ ανακοίνωσε πως η πληροφορία αυτή είναι αβάσιμη, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. «Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κανταχάρ ποτέ δεν συνέλαβαν έναν Γάλλο πολίτη με το όνομα Μοχάμεντ Μεράχ», τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Άχμαντ Τζαουέντ Φαϊσάλ.

Ο δικηγόρος του Μεράχ στη Γαλλία, Κριστιάν Ετελέν, επισήμανε πως ο πελάτης του βρισκόταν σε γαλλική φυλακή από τον Δεκέμβριο του 2007 ως τον Σεπτέμβριο του 2009 για ληστεία και συνεπώς ήταν αδύνατον να βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν δήλωσε πως ο ύποπτος βρισκόταν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και πως σκότωσε τους επτά ανθρώπους ως αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση Γαλλίας στο εξωτερικό.

Στο Πακιστάν, αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε πως ο Μεράχ δεν έχει συλληφθεί ποτέ.