ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης

Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης

Νεκρός είναι ο Μοχάμεντ Μεράχ, ο δράστης των δολοφονικών επιθέσεων στην Τουλούζη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο 23χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμά του, όπου παρέμεινε οχυρωμένος για 32 ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, δήλωσε ότι ο Μεράχ είχε κρυφτεί στο μπάνιο και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν με κάμερα το δωμάτιο ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με οπλοπολυβόλο. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά, ενώ ο δράστης προσπαθούσε να πηδήξει από το παράθυρο. Βρέθηκε νεκρός στο έδαφος.

Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ο ένας «αρκετά σοβαρά», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλική αστυνομίας, ο Μεράχ προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς. Λίγο νωρίτερα ακούστηκαν πυκνά πυρά από το διαμέρισμα, από τα οποία προφανώς έπεσε νεκρός ο 23χρονος, μέσα στο μπάνιο όπου είχε καταφύγει.

Κατά την είσοδό της στο διαμέρισμα, η αστυνομία χρησιμοποίησε παραλυτικό αέριο για να εξουδετερώσει τον δράστη, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι οι γαλλικές αρχές επιδίωκαν να τον συλλάβουν ζωντανό για να προσαχθεί στη δικαιοσύνη και διευκρίνισε ότι από χθες το βράδυ ο Μοχαμέντ Μεράχ είχε σκληρύνει τη στάση του και είχε πει ότι «θέλει να πεθάνει με τα όπλα στα χέρια».