ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Αντίπαλος των Ταλιμπάν το ISIS-K, σύμφωνα με διοικητή του

ISIS-K
CNN

Διοικητής του ISIS-K είχε πει σε συνέντευξη στο CNN δύο εβδομάδες πριν την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ πως η οργάνωση περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Ένας διοικητής του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν (ISIS-K) είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο CNN που είχε γίνει δύο εβδομάδες πριν τη φονική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη πως η οργάνωσή του περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Στη συνέντευξη, που προβλήθηκε την Παρασκευή, το στέλεχος του ISIS είπε στην ανταποκρίτρια του CNN, Κλαρίσα Γουόρντ, πως η οργάνωση στρατολογούσε μέλη και περίμενε να φύγουν οι ΗΠΑ και οι άλλες ξένες δυνάμεις από τη χώρα πριν αρχίσει να επεκτείνεται περαιτέρω. «Όταν οι ξένοι…φύγουν από το Αφγανιστάν, μπορούμε να επανεκκινήσουμε τις επιχειρήσεις μας» είπε το στέλεχος της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης το στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης είπε στη δημοσιογράφο ότι το ISIS-K διατηρούσε χαμηλό προφίλ και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Όπως ισχυρίστηκε, είχε ηγηθεί δυνάμεων μέχρι και 600 ατόμων, περιλαμβανομένων Ινδών και Πακιστανών, και, αν και ο ίδιος είχε πολεμήσει για τους Ταλιμπάν, τώρα τους κατακρίνει επειδή εμφανίζονται πιο μετριοπαθείς. «Επιχειρούσαμε στις τάξεις των Ταλιμπάν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν συμβαδίζουν με εμάς από άποψης πεποιθήσεων, οπότε πήγαμε στο ISIS» είπε σχετικά, προσθέτοντας πως «αν κάποιος συμφωνεί με εμάς σε αυτό, είναι αδελφός μας. Αλλιώς του κηρύσσουμε πόλεμο είτε είναι Ταλιμπάν είτε οποιοσδήποτε άλλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ανατροπή στη δολοφονία της Καρολάιν - Ο συνεργός και οι καταθέσεις