ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν προετοιμασίες για στρατιωτική παρέλαση

Βόρεια Κορέα παρέλαση
AP

Βορειοκορεατικά στρατεύματα φαίνονται σε δορυφορικές φωτογραφίες να ετοιμάζονται για μια πιθανή στρατιωτική παρέλαση.

Βορειοκορεατικά στρατεύματα εθεάθησαν σε φωτογραφίες δορυφόρων να διεξάγουν προετοιμασίες, ενδεχομένως για μια πιθανή στρατιωτική παρέλαση, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο δύο οργανισμούς που παρακολουθούν τι συμβαίνει στη χώρα.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί πιθανές ημερομηνίες, ωστόσο η Βόρεα Κορέα κατά κανόνα χρησιμοποιεί τις παρελάσεις για να επιδεικνύει νέα είδη στρατιωτικών εξοπλισμών, περιλαμβανομένων μεγάλων βαλλιστικών πυραύλων.

«Οι πρόβες για μεγάλες παρελάσεις σε γενικές γραμμές αρχίζουν 1-2 μήνες πριν (κάποιες φορές παραπάνω)», ανέφερε μέσω Twitter το πρόγραμμα 38 North, επικαλούμενο μια δορυφορική φωτογραφία που απεικονίζει σχηματισμούς στρατευμάτων σε χώρο προβών παρελάσεων στην Πιονγκγιάνγκ. Αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει μια επερχόμενη στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο, όπως εκτιμά ο εν λόγω οργανισμός.

Οι συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας έχουν «βαλτώσει» τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα διερευνήσει διπλωματικές επιλογές για την επίτευξη της αποπυρηνικοποίησης, μα δεν φάνηκε πρόθυμη να χαλαρώσει τις κυρώσεις.

«Η Βόρεια Κορέα έχει χρησιμοποιήσει στρατιωτικές παρελάσεις στο παρελθόν για να ενισχύσει το ηθικό στο εσωτερικό της και να επιδείξει τις τελευταίες της εξελίξεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς» ανέφερε το ΝΚ Pro, οργανισμός που εδρεύει στη Σεούλ, την Πέμπτη.

Η αναφορά του NK Pro λέει πως δορυφορικές εικόνες δείχνουν δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά και τουλάχιστον 14 γκρουπ με περίπου 300 στρατιώτες το καθένα σε χώρους προβών για παρέλαση τη Δευτέρα, και στρατεύματα εθεάθησαν ξανά σε εικόνες από την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Mad Clip: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δημοφιλής ράπερ

Mad Clip: Tα τελευταία post στο instagram - Εικόνες σοκ από το τροχαίο δυστύχημα