ΚΟΣΜΟΣ

Κορoνοϊός - Ιταλία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών σε πολλές πόλεις

Κορoνοϊός - Ιταλία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών σε πολλές πόλεις

Εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών πραγματοποίησε η ιταλική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για αρνητές που επιχειρούσαν μέσω Διαδικτύου να οργανώσουν βίαιες κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Κατά πληροφορίες, στις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Πάδοβα, Μπέργκαμο και Ρέτζιο Εμίλια κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, κυρίως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοι υπολογιστές.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οκταμελής ομάδας (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες) είχε εκφράσει την πρόθεση να προμηθευθεί μαχαίρια και να προχωρήσει στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία υποκίνησης βίαιων πράξεων, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν προκύπτει να ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή πολιτική οργάνωση.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν σκοπό να πάρουν μέρος σε κινητοποίηση κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία -και ιδίως του green pass- η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη το Σάββατο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα

Κορονοϊός - Μεταλλάξεις: «Καλπάζει» το στέλεχος «Δέλτα» με 874 νέα κρούσματα - Πού εντοπίζονται