ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή της διερευνάται για 5 ακόμη σεξουαλικά εγκλήματα

Oι γονείς της Μαντλίν
Oι γονείς της Μαντλίν
ΑΡ

Το σκοτεινό παρελθόν του Γερμανού Κριστιάν Μπρικνέρ που κατηγορείται για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007 «χτενίζουν» οι Αρχές.

Ο Κριστιάν Μπρικνέρ διερευνάται ως ύποπτος για τουλάχιστον πέντε άλλα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, αποκάλυψαν οι εισαγγελείς. Ο Χανς Κρίστιαν Γούλτερς, ο οποίος τον κατονόμασε πέρυσι ως τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της Ματλίν, είπε ότι οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι «υπάρχουν βάσιμα στοιχεία» ότι ο Γερμανός παιδόφιλος πραγματοποίησε σεξουαλική επίθεση σε κορίτσι ηλικίας 10 ετών.

Το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε 9 χιλιόμετρα από το σημείο όπου η Μαντλίν , εξαφανίστηκε στην Πραία ντα Λους ένα μήνα αργότερα το 2007, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της Κέιτ και Τζέρι.

Ο Γουόλτερς είπε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης τον 44χρονο Μπρικνέρ για τη δολοφονία της 16χρονης Καρόλα Τίτσε το 1996 και τον βιασμό της Ιρλανδής Χέιζελ Μπέχαν το 2004. Είπε ότι το τμήμα του κλήθηκε από αξιωματικούς που ερευνούν τον Μπρικνέρ ως ύποπτο για την εξαφάνιση της «Γερμανίδας Μάντι», της πεντάχρονης Ινγκα Γκέρικε-το 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, το 2017 φέρεται να πραγματοποίησε σεξουαλική πράξη μπροστά σε παιδιά σε παιδική χαρά, στο Σάου Μπαρτολομέου ντε Μεσίνες, κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο Γουόλτερς έκανε τις αποκαλύψεις σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο My Search For Madeleine, του Βρετανού δημοσιογράφου Jon Clarke. Αναφερόμενος στη σύλληψη στο Σάου Μπαρτολομέου η οποία οδήγησε στην έκδοση του Μπρικνέρ στη Γερμανία, λέει: «Έχουμε ξεκινήσει την έρευνα και αντιμετωπίζει πολλά χρόνια φυλάκισης».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της 10χρονης Γερμανίδας είπε: «Διερευνούμε την πιθανή εμπλοκή του Κριστιάν Μπ. σε αυτό και υπάρχει μια καλή βάση για την υποψία μας».

H Μαντλίν ΜακΚάν -το ξανθό κοριτσάκι με το χαρακτηριστικό σημάδι στην ίριδα του δεξιού ματιού- που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 14 χρόνια από ένα ξενοδοχείο της Πορτογαλίας- επανέρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα με αφορμή μία νέα θεωρία συνωμοσίας, ένα ίχνος, μία καινούρια δήλωση.

Από την Ευρώπη και το Μαρόκο μέχρι τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία, εκατοντάδες άνθρωποι«ορκίζονται» ότι την είδαν κάπου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολιαστούς σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έξαρση της ζέστης τις επόμενες ημέρες

Σχολεία - Γκάλοπ Newsbomb.gr: Το 81% διαφωνεί με τον τρόπο που ανοίγουν - Τι θα ισχύει από σήμερα