ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερώστε το Google Chrome: Προειδοποίηση του κολοσσού προς τους χρήστες λόγω προβλημάτων ασφαλείας

Παρουσίαση της Google Chrome
Παρουσίαση της Google Chrome
AP

Αν χρησιμοποιείτε το Google Chrome πρέπει να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας τονίζει ο κολοσσός, καθώς οι χάκερ μπορεί να εκμεταλλευτούν ένα ελάττωμα στο πρόγραμμα περιήγησης για να πλήξουν συστήματα -στόχους.

Η Google αποκάλυψε δύο σημαντικές αδυναμίες στον Chrome και ζητάει από τους χρήστες να κατεβάσουν την τελευταία εκδοχή του προγράμματος περιήγησης. Τα προβλήματα αναφέρθηκαν στην εταιρεία μέσω ανώνυμου μέρους και αξιολογήθηκαν ως «μεγάλης σοβαρότητας».

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν, πού ή πώς εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι τις ευπάθειες-γνωστές ως zero days, καθώς οι προγραμματιστές έχουν «μηδενικές ημέρες» για να διορθώσουν το ελάττωμα πριν το εκμεταλλευθούν κακόβουλοι χάκερ.

Η ενημερωμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει για χρήστες Windows, Mac και Linux «τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες», ανέφερε η Google σε μια ανάρτηση

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν ποια έκδοση χρησιμοποιούν, κάνοντας κλικ στο «Σχετικά με το Google Chrome» στην ενότητα βοήθειας στο πρόγραμμα περιήγησης. Η νέα πιο ασφαλής έκδοση είναι η εξής: 93.0.4577.

Η Google αποκάλυψε επίσης εννέα ακόμη τρωτά σημεία με «υψηλή» σοβαρότητα που επιδιορθώθηκαν στην τελευταία έκδοση του Chrome. Δύο από αυτά θεωρήθηκαν αρκετά σοβαρά ώστε να δικαιολογούν πληρωμή 7.500 δολαρίων στους ερευνητές ασφαλείας που τα βρήκαν.

Εν τω μεταξύ, η Apple έκανε επίσης μια επείγουσα ενημέρωση iOS για να αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα που φέρεται να είχε εκμεταλλευτεί ο ισραηλινός πάροχος λογισμικού αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων NSO Group. Η εταιρεία αποκάλυψε ένα ενεργό σφάλμα iMessage που μπορεί να μολύνει το iPhone, το iPad, το Apple Watch ή το Mac ενός χρήστη χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει τίποτε απολύτως

Φέτος αυξήθηκαν σημαντικά οι επιθέσεις χάκερ που εκμεταλλεύονται αδυναμίες σε σημαντικό λογισμικό, με κορυφαίο στόχο τα εργαλεία της Microsoft. Σύμφωνα με τον πρώην εμπειρογνώμονα της Kaspersky για την κυβερνοασφάλεια Ryan Naraine, έχουν πραγματοποιηθεί 66 επιθέσεις μέχρι στιγμής το 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»