ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται εμπλοκή στους φόνους η σύντροφος του Μέραχ

Αρνείται εμπλοκή στους φόνους η σύντροφος του Μέραχ

Αρνείται κάθε εμπλοκή της στις δολοφονίες των επτά ανθρώπων στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, η σύντροφος του Αμπντελκάντερ Μέραχ, αδελφού του δράστη, η οποία κρατείται στην έδρα της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι.

Η γυναίκα δήλωσε στους ανακριτές ότι «αιφνιδιάστηκε και σοκαρίστηκε» από τη σύλληψή της και ότι θεωρεί πως δεν μπορούν να της προσάψουν καμία κατηγορία, δήλωσε ο δικηγόρος της στο κανάλι BFM TV.

«Η κυρία Μεσμπάχ επικοινώνησε μαζί μου μόλις το πρωί της Παρασκευής, επειδή στην αρχή αρνήθηκε να καλέσει δικηγόρο θεωρώντας ότι δεν έχει καμία σχέση» με την υπόθεση. «Η ίδια συνόψισε άριστα την υπόθεση, λέγοντας στους ανακριτές: αν τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφετε, τότε εγώ επί έξι χρόνια ζούσα με έναν άνθρωπο, δηλαδή το σύζυγό μου, τον οποίο δεν γνωρίζω (...) Υπήρχε μια διπλή ζωή, αυτή που εγώ μοιραζόμουν μαζί του και μια παράλληλη, μυστική, την οποία αγνοούσα παντελώς», συνέχισε ο δικηγόρος.

Ο Αμπντελκάντερ Μέραχ ενδέχεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ενώπιον δικαστή, όμως οι ανακριτές δεν έχουν προσάψει κατηγορίες στη σύντροφό του. Ωστόσο, ο δικηγόρος της φοβάται μήπως την φυλακίσουν για να πιέσουν τον άνδρα της. «Είναι μια στρατηγική που δυστυχώς υπάρχει», κατέληξε.