ΚΟΣΜΟΣ

Τζ.Γκίλαρντ:«Πολύτιμη η προσφορά των Ελλήνων στο αυστραλιανό έθνος»!

Τζ.Γκίλαρντ:«Πολύτιμη η προσφορά των Ελλήνων στο αυστραλιανό έθνος»!

Την ευγνωμοσύνη της για την "μεγάλη προσφορά της ελληνικής κοινότητας" εκφράζει στο μήνυμά της, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ .

Συγκεκριμένα τονίζει ότι «σήμερα είναι η μέρα για να γιορτάσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων της Αυστραλίας και να τιμήσουμε την πολύτιμη προσφορά τους προς το αυστραλιανό έθνος».

«Η 25η Μαρτίου είναι η πιο σημαντική μέρα για τους Έλληνες της Αυστραλίας. Μια μέρα που τιμούν την υπερήφανη ιστορία τους και τον πολιτισμό τους αλλά και την μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία των Ελλήνων», σημειώνει η κ. Γκίλαρντ, ενώ επαναλαμβάνει την αφοσίωση της κυβέρνησής της προς τον πολυπολιτισμό, υπογραμμίζοντας:

«Λίγα δώρα είναι πιο πολύτιμα από την πολιτιστική ποικιλομορφία που διακρίνει την αυστραλιανή κοινωνία και που αποτελεί ένα από τα ισχυρά συστατικά του έθνους μας. Η κυβέρνηση μου επαναλαμβάνει την απόλυτη αφοσίωσή της προς τον πολυπολιτισμό. Οι αξίες αυτές είναι βασικές όσον αφορά την ταυτότητά μας και τη θέση μας στον παγκόσμιο χάρτη".

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ ντύθηκαν στα γαλανόλευκα σήμερα, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.Χιλιάδες Ελληνόπουλα, έκαναν στο κέντρο των δυο μεγαλύτερων πόλεων της Αυστραλίας, ενώπιον χιλιάδων ομογενών.

Στη Μελβούρνη, δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας έδωσαν χρώμα, ζωντάνια και παλμό στον πανομογενειακό εορτασμό στο μνημείο Shrine of Remembrance.

Εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 8 χιλιάδες μαθητές και εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων. Στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 20 χρόνια ο εορτασμός ήταν ενωτικός.

Οι ομογενείς και στις δυο πόλεις, παρουσίασαν μια λαμπρή εικόνα του εορτασμού και υπενθύμισαν ότι, ο χρόνος δεν χαλαρώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι παλιές και νέες γενιές Ελληνοαυστραλών συνεχίζουν να τιμούν τους προγόνους, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τον εορτασμό της Μελβούρνης τίμησαν και φέτος, ο πρωθυπουργός, Τεντ Μπέιλιου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ 'Αντριους, ενώ η ομογενής βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού και η ομογενής σκιώδης υπουργός, Σοφία Μιραμπέλα, εκπροσώπησαν την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ, αντίστοιχα.

Επίσης, στον εορτασμό της Μελβούρνης παρέστη ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας (Φλώρινας), Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Ιωάννης Κοραντής στον εορτασμό της εθνικής επετείου στο Σίδνεϊ.

Ρoή Ειδήσεων