ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Οι αρχές συνέλαβαν εννέα άτομα στο Αϊτχόβεν που ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση

Ολλανδία Αϊτχόβεν σύλληψη τρομοκρατική επίθεση
Οι εννέα ύποπτοι φέρονται να έχουν σχέσεις με τους τζιχαντιστές του ISIS
Associated Press/Phil Nijhuis

Οι ολλανδικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ατόμων στο Αϊτχόβεν, καθώς ετοοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε τρομοκρατική επίθεση.

Η ολλανδική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων στο Αϊντχόφεν, οι οποίοι ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε τρομοκρατική επίθεση.

Οι εννέα ύποπτοι, ηλικίας 18 έως 31 ετών, φέρονται να έχουν σχέσεις με τους τζιχαντιστές του ISIS. Όπως αναφέρουν οι Αρχές, «Οι ύποπτοι έχουν ολλανδική υπηκοότητα. Οκτώ από αυτούς γεννήθηκαν στην Ολλανδία, ένας από αυτούς γεννήθηκε στο Αφγανιστάν».

Η τελευταία σύλληψη ομάδας ατόμων υπόπτων για τρομοκρατικά εγκλήματα είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Άρνεμ και σε ένα πάρκο διακοπών στο Weert, μετά από την αποκάλυψή τους σε αστυνομικούς που είχαν παρουσιαστεί ως έμποροι όπλων.

Κατάληξη αυτών των συλλήψεων ήταν έξι άνδρες να φυλακιστούν για περίοδο 10 έως 17 ετών επειδή σχεδίαζαν επίθεσης τζιχαντιστών σε μεγάλη εκδήλωση στην Ολλανδία και για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με πιθανούς στόχους της ομάδα που συνέλαβε στο Αϊντχόφεν.

Tο τζιχαντιστικό κίνημα συνιστά την κύρια τρομοκρατική απειλή στην Ολλανδία, όπου γίνεται λόγος για την δραστηριοποίηση δύο βασικών πυρήνων.

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τζιχαντιστές που κρατούνται ήδη σε φυλακές, ενώ η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει «ξένους μαχητές» που επέστρεψαν στην Ολλανδία και έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις εκπαιδεύοντας νέα μέλη μετά και την πολεμική εμπειρία που έχουν αποκτήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξύπνησε ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από την υπόθεση

Έγκλημα στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις του θείου του 40χρονου - «Δεν είστε όλες θύματα»