ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν ξανά κατά Μπάιντεν: Δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ

Ερντογάν Μπάιντεν Τουρκία ΗΠΑ
Αιχμές για τον Τζο Μπάιντεν άφησε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος
Associated Press

Νέα παράπονα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, μετά και το μήνυμα των ΗΠΑ για αποφυγή κινήσεων προκλητικότητας.

Ειδικότερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν παραπονέθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λέγοντας τα εξής: «μέχρι σήμερα δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ. Δυστυχώς είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι «Ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Κι αφού δεν είμαστε στο σημείο που είμαστε, θα πρέπει να το λέμε».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας τις επόμενες μέρες, ενώ την Πέμπτη απειλούσε πως θα αγοράσει «από αλλού» μαχητικά αντί των F-35 και πως δεν κάνει πίσω στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Αιχμές για τον Τζο Μπάιντεν άφησε και πριν από ένα 24ωρο ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν ανέφερε πως συνεργάστηκε πολύ καλά με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, ωστόσο η σχέση του με τον Μπάιντεν «δεν ξεκίνησε καλά».

«Αυτό που επιθυμώ για δυο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία και οι ΗΠΑ, είναι να έχουν φιλικές σχέσεις και να μην είναι αντίπαλοι. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τη δουλειά 19 χρόνων σαν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Τουρκίας, μπορώ να πω πως τώρα, δυστυχώς, δεν περνάμε τις καλύτερες δυνατές στιγμές στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον πατέρα που αρνήθηκε να κάνει το παιδί του self test στο σχολείο

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα ΑΕΙ - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ