ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Νεκρός 27χρονος Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Δυτική Όχθη: Νεκρός 27χρονος Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Παρασκευή (24/9) από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο περιθώριο διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε τον θάνατο «ενός πολίτη από πραγματικές σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι» από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Μπέιτα.

Αυτή η μικρή πόλη έγινε καυτό σημείο τους τελευταίους μήνες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι κάτοικοι οργανώνουν κάθε εβδομάδα διαδηλώσεις ενάντια στην ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα, οι οποίες σημαδεύονται από συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Ο άνδρας ονομαζόταν Μοχάμεντ Αλί Χαμπίσα και ήταν 27 ετών, όπως δήλωσε ο ξάδελφός του 'Αμπεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αν-Νατζάχ της πόλης Ναμπλούς (βόρεια) όπου πέθανε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ στην Μπέιτα, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο στρατός από την πλευρά του έκανε λόγο για «ταραχή» κατά τη διάρκεια της οποίας «εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έκαψαν λάστιχα και πέταξαν πέτρες» προς τις ισραηλινές δυνάμεις, και πρόσθεσε πως εξετάζει τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον πατέρα που αρνήθηκε να κάνει το παιδί του self test στο σχολείο

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα ΑΕΙ - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ