ΚΟΣΜΟΣ

Η.Π.Α.: Η σύζυγος του επιλοχία – σφαγέα, «σπάει» τη σιωπή της

Η.Π.Α.: Η σύζυγος του επιλοχία – σφαγέα, «σπάει» τη σιωπή της

Την πεποίθησή της ότι ο σύζυγός της, επιλοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς δεν θα μπορούσε ποτέ να σκοτώσει 17 αμάχους, εξέφρασε η γυναίκα του Αμερικανού στρατιώτη που κατηγοπρείται για τη σφαγή των αμάχων στο Αφγανιστάν.

Εναντίον του 38χρονου Μπέιλς, που έχει υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη δολοφονία 17 Αφγανών, οκτώ ενηλίκων και εννέα ανηλίκων, για την επίθεση εναντίον έξι ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας δύο ακόμη ενηλίκων και τεσσάρων ανηλίκων.

Η Κάριλιν Μπέιλς, που μίλησε δημοσίως πρώτη φορά μετά το επεισόδιο της 17ης Μαρτίου στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, δήλωσε στην εκπομπή Today του αμερικανικού δικτύου NBC ότι μίλησε πρόσφατα με τον σύζυγό της δύο φορές, αλλά δεν τον ρώτησε αν ή πώς εμπλέκεται στις δολοφονίες αυτές.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει εμπλοκή του άντρα μου», ήταν τα πρώτα της λόγια. «Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Φαινόταν λίγο μπερδεμένος σχετικά με το πού βρισκόταν και το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί. Αγαπά τα παιδιά. Είναι και ο ίδιος σαν ένα μεγάλο παιδί Δεν έχω ιδέα τι συνέβη, αλλά αγαπούσε τα παιδία, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι συνταρακτικό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να χάσω τα παιδιά μου. Η καρδιά μου είναι με τις οικογένιες όσων έχασαν τα παιδιά τους», συνέχισε.

Ερωτώμενη για το αν ο άντρας της έπασχε από μετατραυματικό στρες, η ίδια είπε: «Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το μετατραυματικό στρες, οπότε δεν μπορώ να ξέρω. Δεν είχε εφιάλτες, ούτε τίποτα παρόμοιο. Ήταν ένα μεγάλο σοκ γιατί δεν ήταν στο πρόγραμμα να φύγει ξανά δεν ήθελε να χάσει και άλλο χρόνο από το μεγάλωμα των παιδιών του».

Αν καταδικαστεί ο επιλοχίας Μπέιλς ενδέχεται να είναι αντιμέτωπος με την θανατική ποινή ή με ισόβια κάθειρξη με πιθανότητα να αποφυλακιστεί κάποια στιγμή.