ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο προσωπικό των σχολείων της Νέας Υόρκης

Διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Νέα Υόρκη
Διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Νέα Υόρκη
ΑΡ

Ομοσπονδιακός δικαστής απέκλεισε προσωρινά τα σχολεία της Νέας Υόρκης από την οδηγία υποχρεωτικού εμβολιασμού σε δασκάλους και άλλους εργαζόμενους, λίγες ώρες πριν από την εφαρμογή του μέτρου.

Η εντολή για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στο μεγαλύτερο σχολικό σύστημα των ΗΠΑ επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα. Αργά την Παρασκευή ωστόσο, ένας δικαστής από το δεύτερο αμερικανικό εφετείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή και παρέπεμψε την υπόθεση προς εξέταση σε τακτική ομάδα τριών δικαστών.

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Ντανιέλ Φίλσον, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι επιδιώκουν ταχεία επίλυση του ζητήματος μέσα την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε βέβαιοι ότι η εντολή για τον εμβολιασμό θα διατηρηθεί μόλις παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, γιατί αυτό είναι το επίπεδο προστασίας που αξίζουν οι μαθητές και το προσωπικό μας », δήλωσε η Φίλσον.

Η New York Post ανέφερε ότι το τμήμα έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους διευθυντές το Σάββατο το πρωί λέγοντας ότι «θα πρέπει να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για την πιθανότητα η εντολή να τεθεί σε ισχύ αργότερα μέσα στην εβδομάδα»

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλαζιο ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι περίπου 148.000 υπάλληλοι του σχολείου θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η οδηγία αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς και σε άλλους υπαλλήλους, όπως είναι οι φύλακες και οι εργαζόμενοι στα κυλικεία.

Είναι η πρώτη υποχρεωτική εντολή εμβολιασμού για μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων στην πολυπληθέστερη πόλη της χώρας. Και αντικατοπτρίζει μια παρόμοια κρατική εντολή για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και γηροκομεία που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα.

Μέχρι την Παρασκευή, το 82% των υπαλλήλων του τμήματος είχε εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένου του 88% των εκπαιδευτικών. Παρόλο που οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα σχολεία έχουν εμβολιαστεί, συνδικάτα που εκπροσωπούν διευθυντές και δασκάλους προειδοποίησαν ότι το σχολικό σύστημα 1 εκατομμυρίου μαθητών θα μπορούσε να έχει ελλείψεις σε λιγότερο από 10.000 εκπαιδευτικούς, μαζί με άλλους υπαλλήλους.

Ο Ντε Μπλάσιο αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για καθυστέρηση της εντολής, επιμένοντας ότι η πόλη είναι έτοιμη. «Το σχεδιάζαμε όλο αυτό», δήλωσε ο Δημοκρατικός δήμαρχος σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Παρασκευή. «Πολλά θα συμβούν από τώρα έως τη Δευτέρα, αλλά από εκεί και πέρα ​​είμαστε έτοιμοι ακόμη και αν χρειαστούν χιλιάδες αντικαταστάτες, έχουμε χιλιάδες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Λήξη συναγερμού - Προσγειώθηκε με ασφάλεια το αεροπλάνο της Delta

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον Φιλιππίδη ο δικηγόρος του

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα