ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα - Τι λέει ο CEO της Pfizer για εμβόλια, μεταλλάξεις

O Άλμπερτ Μπουρλά
O Άλμπερτ Μπουρλά
ΑΡ

Ο Άλμπερτ Μπουρλά εκτιμά ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μέσα στον επόμενο χρόνο, αν και, όπως είπε, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Με την πάροδο του χρόνου, η Covid 19, πιθανότατα θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος έκανε εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα της εξόδου απο την κρίση

Ο Μπουρλά εκτιμά ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μέσα στον επόμενο χρόνο, αν και, όπως είπε, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου, η covid-19 πιθανότατα θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη, σύμφωνα με το BusinessInsider.

Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του ζήτησε να τοποθετηθεί ως προς τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο».

Απαντώντας ο Μπουρλά ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Τόνισε μάλιστα, πως η Covid-19 με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό για την αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων που θα εμφανίζονται από εδώ και στο εξής σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία: Νεκρός ένας άνδρας από τον φονικό σεισμό στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Λέκκας στο Newsbomb.gr για τον σεισμό στην Κρήτη: Δεν τον περιμέναμε, δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος