ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Τουλάχιστον 30 νεκροί από ταραχές σε φυλακή - Έξι βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι

Tαραχές σε φυλακή στο Εκουαδόρ
AP Photo

Ο διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος του Ισημερινού ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/9) πως ο απολογισμός των νεκρών από τις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή της χώρας αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 και ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να ανασύρουν 10 πτώματα.

Από τις αρχές της χώρας της Νότιας Αμερικής έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης πως ξέσπασαν συγκρούσεις στο σωφρονιστικό κατάστημα Penitenciaria del Litoral στην επαρχία Γκουάγιας, το οποίο αποτέλεσε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο της φυλακής τους τελευταίους μήνες.

Έξι από τα θύματα των συγκρούσεων, στην τρίτη κατά σειρά φονική εξέγερση στον Ισημερινό φέτος, είχαν αποκεφαλιστεί.

«Έχουμε περίπου 10 πτώματα που αυτή τη στιγμή απομακρύνονται, με τον συντονισμό της αστυνομίας και του γραφείου του εισαγγελέα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπολίβαρ Γκαρσόν, επικεφαλής της σωφρονιστικής υπηρεσίας SNAI, έξω από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις αυξήθηκε σε 52 από 48.

Δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στη φυλακή αναζητώντας πληροφορίες για συγγενείς τους και αξιώνοντας να αποδοθούν ευθύνες στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κρατουμένων. Η κυβέρνηση ενίσχυσε την παρουσία του στρατού έξω από τις εγκαταστάσεις.

Ταραχές ξέσπασαν τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο σε φυλακές του Ισημερινού, όπου κρατούνται συνολικά 39.000 άνθρωποι. Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια του Φεβρουαρίου, ενώ τον Ιούλιο χάθηκαν 22 ζωές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Κρήτη: Εικόνες πανικού με πατέρα να αρπάζει μωρό από το καρότσι την ώρα του Εγκέλαδου

Τροχαίο στην Κατεχάκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι - Ουρές χιλιομέτρων

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Λάρισα - Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης