ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι δημοτικές εκλογές στη Ρώμη, τα σκουπίδια και…η viral επέλαση των αγριόχοιρων

Aγριόχοιροι στη Ρώμη
Aγριόχοιροι στη Ρώμη
ΑΡ

To γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες αγριόχοιρων να «βολτάρουν» στη Ρώμη, ως ένα ακόμη σύμβολο παρακμής της «Αιώνιας Πόλης», παραμονές των κρίσιμων δημοτικών εκλογών στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

Σε ένα πολυσύχναστο πάρκινγκ παντοπωλείου στη Ρώμη, μία «οικογένεια αγριογούρουνων» ακολουθεί μία γυναίκα που μεταφέρει σακούλες γεμάτες τρόφιμα από το κατάστημα στο αυτοκίνητό της.

Τα ζώα στόχευαν τις τσάντες, καθώς η γυναίκα έκανε ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στα οχήματα, προσπαθώντας να τα αποφύγει. Στο τέλος, έφυγε εγκαταλείποντας τα ψώνια της στους πεινασμένους αγριόχοιρους.

Eικόνες χάους στη ΡώμηΑ.Ρ

Το πρόσφατο περιστατικό δείχνει μόνο ένα θύμα των ορδών των «cinghiali» όπως λέγονται που τους τελευταίους μήνες κατέβηκαν μαζικά απο τα δάση στις παρυφές της ιταλικής πρωτεύουσας. Τα γουρούνια ψάχνουν τα σκουπίδια, μπλέκουν στην κίνηση και παρενοχλούν ακόμη και μαθητές.

Επίσης έχουν διεισδύσει στην προεκλογική εκστρατεία, όπου οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές αντάλλαξαν πυρά για το απογοητευτικό φαινόμενο. Πάνω από 5.000 αγριογούρουνα ζουν μέσα και γύρω από τη Ρώμη, σύμφωνα με το Associated Press.

Εικόνες παρακμής στην «Αιώνια Πόλη»

Τα ζώα συχνά φυλάσσονται στα πάρκα της πόλης, όπου μένουν κρυμμένα ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους. Όμως, οι σοροί των σκουπιδιών που συσσωρεύονται πλέον -ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την πόλη εδώ και χρόνια- τα έφεραν μαζικά στους δρόμους της Ρώμης.

Zώα βάρους ακόμη και 90 κιλών περπατούν άφοβα ανάμεσα σε αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει στην κυκλοφορία, κάνουν καταστροφές στις καλλιέργειες στην ύπαιθρο και σκορπούν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης. Τα αγριογούρουνα λένε οι ειδικοί, επιτίθενται και σκοτώνουν ακόμη και ανθρώπους.

Aγριογούρουνα στη ΡώμηΑ.Ρ

Την 1η Σεπτεμβρίου, η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, μήνυσε την περιφερειακή κυβέρνηση του Λάτσιο για την αποτυχία της να ελέγξει την έκρηξη στον πληθυσμό των ζώων, η οποία οδήγησε σε «εισβολή αγριόχοιρων» στην πρωτεύουσα. Σε απάντηση, οι αξιωματούχοι της Λάτσιο επέρριψαν ευθύνες στη διακυβέρνησή της.

Καθώς η Ράτζι, η οποία εξελέγη το 2016, ετοιμάζεται για εκλογές το Σαββατοκύριακο που θα καθορίσουν εάν θα υπηρετήσει δεύτερη θητεία, οι αντίπαλοί της χρησιμοποιούν τον χάος με τους αγριόχοιρους για να της επιτεθούν.

«Αγριογούρουνα, αρουραίοι και γλάροι δολοφόνοι»

Ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος διεκδικεί επίσης τη δημαρχία της Ρώμης, λέει οτι το πρόβλημα των χοίρων είναι λάθος της δημάρχου και χαρακτήρισε την αγωγή της «αστεία», σύμφωνα με το Reuters. Ένας άλλος Ιταλός πολιτικός χλεύασε την Ράτζι, αποκαλώντας την «ζωολόγο» και κατηγορώντας την για την άγρια ζωή που ενοχλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

«Αγριογούρουνα, αρουραίοι σε μέγεθος λαμπραντόρ, γλάροι δολοφόνοι», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του εθνικοσυντηρητικού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας στην προεκλογική εκστρατεία της την περασμένη Τετάρτη «Τα έχουμε δει όλα».

Η Ράτζι από το Κίνημα Πέντε Αστέρων αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από άλλους τρεις υποψηφίους. Ο Κάρλο Καλέντα είναι ο ηγέτης του φιλελεύθερου και προοδευτικού πολιτικού κόμματος, Azione.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Ρώμης

Ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι είναι υποψήφιος της κεντροαριστεράς. Και ο Ενρίκο Μιτσέτι υποστηρίζεται από μια συμμαχία τριών δεξιών κομμάτων Αδέρφια της Ιταλίας, Λέγκα του Βορά και Φόρτσα Ιτάλια

Η Βιρτζίνια Ράτζι, μέλος του λαϊκιστικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, είναι η πρώτη γυναίκα δημάρχος της Ρώμης. Εξελέγη με συντριπτική νίκη το 2016, υποσχόμενη να φέρει «άνεμο αλλαγής», ωστόσο η περίοδος του μέλιτος κράτησε λίγο.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, έγινε στόχος και επικρίθηκε έντονα για μεγάλα προβλήματα, όπως η συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους, προβλήματα στα μέσα μεταφοράς και αγριογούρουνα που τρέχουν πανικόβλητα στα προάστια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις