ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μετατρέπεται σε...κινηματογραφικό στούντιο

To πλήρωμα της ρωσικής αποστολής
To πλήρωμα της ρωσικής αποστολής
ΑΡ

Η πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα ειναι γεγονός, μετά την ιστορική εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν του ρωσικού διαστημοπλοίου Soyuz-MS19. Μεταφέρει για πρώτη φορά καλλιτέχνες για την παραγωγή της μοναδικής μέχρι σήμερα κινηματογραφικής ταινίας έξω απο τον πλανήτη Γη.

H Ρωσική εταιρεία ROSKOSMOS «έκλεψε» την πρωτιά από τις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη κινηματογραφική ταινία στο διάστημα. Λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν εκτοξεύθηκετο σκάφος που μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον κοσμοναύτη Άντον Σκαπλερόφ.

Μαζί τους για πρώτη φορά δύο μη αναμενόμενοι συνταξιδιώτες, ο Ρώσος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο και η όμορφη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ που εκπαιδεύθηκαν ως κοσμοναύτες. Στόχος τους να γυρίσουν στον διαστημικό σταθμό κάποιες σκηνές της ταινίας που έχει τίτλο «Η Πρόκληση» (The Challenge).

Η Ρωσίδα ηθοποιόςΑ.Ρ

Η Περεσίλντ υποδύεται μία χειρουργό που φτάνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με σκοπό να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δέχεται την επίσκεψη απλών πολιτών αφού προηγήθηκαν ζάμπλουτοι επιχειρηματίες που έμειναν εκεί ως διαστημικοί τουρίστες.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ο σταθμός θα μετατραπεί…σε κινηματογραφικό στούντιο. Ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός θα παραμείνουν στο ρωσικό τμήμα του διαστημικού σταθμού για 12 ημέρες, ενώ σόλο στην ταινία θα παίξει και ο βετεράνος κοσμοναυτης Σκλαπερόφ και δύο άλλοι Ρώσοι κοσμοναύτες από τον ISS.

Οι 3 Ρώσοι στο διάστημαΑ.Ρ

Έτσι η Ρωσία κέρδισε τελικά την κούρσα από το Χόλιγουντ για την χώρα που θα πραγματοποιήσει πρώτη κινηματογραφικά γυρίσματα στο Διάστημα. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Τομ Κρουζ θα γυρίσει μια ταινία σκηνές της οποίας θα γίνουν στο Διάστημα Ρώσοι παραγωγοί αποφάσισαν να τολμήσουν πρώτοι αυτό το εγχείρημα και όπως φαίνεται τα κατάφεραν. Τα γυρίσματα του Τομ Κρουζ θα γίνουν μέσα σε ένα σκάφος της Space X.

«Για μένα, ο χώρος είναι δελεαστικός, φιλόξενος και δεν έχει όρια», δήλωσε η Περεσίλντ- η οποία επιλέχθηκε μεταξύ 3.000 υποψηφίων για τον ρόλο - σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν σήμερα από τη Roscosmos.

Λίγες ώρες πριν από την απογείωση, η τριάδα των Ρώσεων έφτασε στο πεδίο εκτόξευσης φορώντας βαριά κοστούμια και άρχισε να χαιρετάει τα πλήθη καθώς επιβιβάζονταν στο διαστημικό σκάφος.

Πιστοί σε μια παράδοση που τηρείται ευλαβικά πριν από κάθε πτήση οι κοσμοναύτες και το πλήρωμα είπαν ότι παρακολούθησαν την Κυριακή την κλασική σοβιετική ταινία «Ο Λευκός Ήλιος της Ερήμου».

Ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη στις 17 Οκτωβρίου σε μια κάψουλα με τον κοσμοναύτη Oleg Novitsky, ο οποίος βρισκόταν στον ISS τους τελευταίους έξι μήνες. «Όχι μόνο πρέπει να γυρίσουμε την ταινία, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στη Γη ζωντανοί», είπε ο Σκαπλερόφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Αυτοκτονία λένε από την ΕΛΑΣ – Έβαλε tire up στον λαιμό του και το έσφιξε

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Στο νοσοκομείο η Αθηνά Οικονομάκου – Το μήνυμά της