ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προκαλεί ενόψει διερευνητικών επαφών με «δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
«Λάδι στη φωτιά» έριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του νέου γύρου διερευνητικών επαφών
AP PHOTO

«Λάδι στη φωτιά» έριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του νέου γύρου διερευνητικών επαφών

Την προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών αύριο, Τετάρτη, στην Άγκυρα, συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σε τουρκικό περιοδικό.

Στις δηλώσεις του, όπως τις μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκίας λέγοντας ότι «είμαστε ενάντιοι σε αυτό που προσπαθεί να μας επιβληθεί με δικαιολογία το διεθνές δίκαιο».

«Δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο τώρα; Θα δεχθούμε χάρτες που δημιουργούνται στα γραφεία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στον χάρτη της Σεβίλλης τον χάρτη, δηλαδή, της ΑΟΖ των χωρών μελών της Ε.Ε. όπως έχει προκύψει με διακρατικές συμφωνίες, μονομερείς ανακηρύξεις και την υποθετική διάμεση γραμμή σύμφωνα με όσα ορίζει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

«Δεν μπορεί να παραμείνουμε θεατές. Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και δεν θα διστάσουμε» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατώντας ψηλά τους τόνους λίγες ώρες μετά τις εξίσου προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Δευτέρα από την Πολωνία.

Ο κ. Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του κατηγόρησε την Ελλάδα για «προβοκατόρικες ενέργειες» και προσπάθειες να εισέλθει «στην υφαλοκρηπίδα μας».

«Προσφάτως σημειώθηκαν προβοκατόρικες ενέργειες από Έλληνες και Ελληνοκύπριους που επιχειρούν να εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας. Το ναυτικό μας πρώτα προειδοποιεί και στη συνέχεια λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Αυτοκτονία λένε από την ΕΛΑΣ – Έβαλε tire up στον λαιμό του και το έσφιξε

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Στο νοσοκομείο η Αθηνά Οικονομάκου – Το μήνυμά της