ΚΟΣΜΟΣ

O πατέρας του Μέραχ μηνύει τη Raid

O πατέρας του Μέραχ μηνύει τη Raid

Ο πατέρας του Γαλλοαλγερινού Μοχάμεντ Μέραχ, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε επτά ανθρώπους στη νότια Γαλλία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της ειδικής μονάδας Raid της γαλλικής αστυνομίας για τη δολοφονία του γιου του.


«Ο Μέραχ παρουσιάστηκε χθες στο γραφείο μας στο Αλγέρι για να μας αναθέσει επισήμως να κινηθούμε νομικά εναντίον των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας (Raid) επειδή δεν σεβάστηκαν τη διαδικασία στη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη του Μοχάμεντ Μέραχ και για την δολοφονία του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος Μοχτάρι.

«Ο Μέραχ εκτιμά ότι ο γιος του δολοφονήθηκε. Μας ζήτησε να καταθέσουμε μήνυση εναντίον των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας», διευκρίνισε ακόμη η ίδια.

Να υπενθυμιστεί ότι ο Μοχάμεντ Μπενάλελ Μέραχ είχε δηλώσει ότι ο γιος του «έσφαλε» αν όντως είναι ο δράστης των επτά δολοφονιών στην περιοχή της Τουλούζης, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό France 24.

«Αν ο γιος μου βρίσκεται πραγματικά πίσω από αυτό που συνέβη, δεν είναι καλό», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν πραγματικά διέπραξε αυτά τα εγκλήματα και σκότωσε αθώους, έσφαλλε. Αν πραγματικά το έκανε εκείνος»,«Ήταν αθώοι. Υπήρχαν παιδιά ανάμεσά τους. Οι νεαροί στρατιώτες είχαν γονείς Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Αν το έκανε εκείνος», «Αν άλλοι άνθρωποι τον ώθησαν να διαπράξει αυτά τα εγκλήματα, έσφαλαν. Τον τύφλωσαν», κατέληξε.