ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν στη Μόσχα

Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν στη Μόσχα
Η Ρωσία θα φιλοξενήσει μια αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν στη Μόσχα στις 20 Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη στη Μόσχα, στις οποίες θα συμμετάσχουν η Ρωσία, η Κίνα και το Πακιστάν.

«Θα είμαστε ευτυχείς να συμμετάσχουμε στο μέλλον σε αυτό το φόρουμ, αλλά δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις στους δημοσιογράφους.

Αυτές οι συναντήσεις «ήταν αποτελεσματικές στο παρελθόν. Είναι απλά δύσκολο από υλικοτεχνικής άποψης να λάβουμε μέρος σε αυτές αυτήν την εβδομάδα», σημείωσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει μια αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν στη Μόσχα στις 20 Οκτωβρίου. Την προηγούμενη μέρα, επιδίωκε να καταλήξει σε σε μια κοινή θέση για το αφγανικό ζήτημα με την Κίνα, το Πακιστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανησυχεί για τις φιλοδοξίες του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, φοβούμενος ότι ολόκληρη η περιοχή στη νότια πλευρά της Ρωσίας μπορεί να αποσταθεροποιηθεί.

Το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν στο Αφγανιστάν έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του «εμιράτου» που διακήρυξαν οι Ταλιμπάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του πιλότου για τη βάφτιση της μικρής Λυδίας

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Σκανάρουν» τις συσκευές της μητέρας οι Αρχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)