ΚΟΣΜΟΣ

«Καρφί» των μυστικών υπηρεσιών ο μακελάρης της Τουλούζης

«Καρφί» των μυστικών υπηρεσιών ο μακελάρης της Τουλούζης

Ο μακελάρης της Τουλούζης, Μοχάμεντ Μέραχ, φέρεται να ήταν «συνεργάτης» των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας.

Η εφημερίδα «Il Foglio» γράφει ότι ο Μέραχ ταξίδεψε στο Ισραήλ με τη βοήθεια της γαλλικής Υπηρεσίας για την Εξωτερική Ασφάλεια (DCRI). Ο Γαλλοαλγερινός έμεινε τρεις μέρες στο Ισραήλ και στη συνέχεια μετέβη στο Αφγανιστάν και το βόρειο Πακιστάν, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκπαιδεύτηκε με τους Ταλιμπάν και είχε επαφές με μαχητές της Αλ Κάιντα. Από το 2010, ο Μέραχ βρισκόταν στις λίστες «απαγόρευσης πτήσης» των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας πρώην αξιωματούχος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ιβ Μπονέ, υποστηρίζει ότι ο Μέραχ έδινε πληροφορίες στην DCRI έναντι χρηματικής αμοιβής. Προσέθεσε δε, ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης πολιορκίας του στην Τουλούζη, ζήτησε να μιλήσει με έναν πράκτορα που ισχυριζόταν ότι γνώριζε από παλιά.

Στο μεταξύ, η γαλλική αστυνομία εντόπισε την Τετάρτη στο χωριό Σεν Παπούλ, ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα κράνος και τμήματα από προφυλακτήρες τροχών από ένα σκούτερ που μοιάζει με αυτό το οποίο χρησιμοποίησε ο Μέραχ, για να διαπράξει τις δολοφονίες