ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στο πλευρό του Ρόμνεϊ

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στο πλευρό του Ρόμνεϊ

Την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων του κόμματος, περιλαμβανομένου του πρώην προέδρου Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους εξασφάλισε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ.

«Είναι ο άνθρωπος για αυτή την δουλειά», είπε ο Μπους ο πρεσβύτερος, πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους, σε συνάντησή του με τον Ρόμνεϊ στο Χιούστον του Τέξας.

Ο μηχανισμός των Ρεπουμπλικάνων έχει αρχίσει να συσπειρώνεται γύρω από το Ρόμνεϊ, ο οποίος προηγείται στις μέχρι στιγμής εσωκομματικές ψηφοφορίες και θεωρείται ο πιο πιθανός αντίπαλος του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα χθες, ένας 40χρονος γερουσιαστής εκλεγμένος στη Φλόριντα ο οποίος από πολλούς θεωρείται πιθανός υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο Μάρκο Ρούμπιο, τάχθηκε υπέρ του Ρόμνεϊ και τόνισε πως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πρέπει να οριστικοποιήσει την υποψηφιότητά του και να τον στηρίξει το συντομότερο δυνατόν.

Η εσωκομματική διαδικασία «έχει τελειώσει» είπε ο Ρούμπιο.

Ο Ρόμνεϊ έχει σαφές προβάδισμα μέχρι στιγμής, με δεδομένο τον αριθμό των αντιπροσώπων στο συνέδριο του Αυγούστου που έχει εξασφαλίσει στις μέχρι στιγμής ψηφοφορίες κατά πολιτεία, αλλά δεν συγκεντρώσει ακόμη το σύνολο που απαιτείται. Οι κύριοι αντίπαλοί του, ο Ρικ Σαντόρουμ και ο Νιουτ Γκίνγκριτς, λένε ότι θα συνεχίσουν να μάχονται ως και τον Αύγουστο.

«Δε νομίζω ότι μια μάχη στο συνέδριο τον Αύγουστο είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη το Νοέμβριο», αντέτεινε ο Ρούμπιο, σημειώνοντας πως το κόμμα το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να συνενωθεί πίσω από το Ρόμνεϊ.

Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος δεν έχει ακόμη υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο, προτιμώντας να μείνει μακριά από την προεκλογική εκστρατεία ως τώρα.