ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τον κύριο χρηματοδότη συνεχίζει την κούρσα ο Γκίνγκριτς

Χωρίς τον κύριο χρηματοδότη συνεχίζει την κούρσα ο Γκίνγκριτς

Ο κύριος χρηματοδότης του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Νιουτ Γκίνγκριτς αποφάσισε να εγκαταλείψει την κούρσα, καθώς όπως είπε δεν έχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει ο υποψήφιός του.

Ο Σέλντον Άντελσον, ο μεγιστάνας των ξενοδοχείων-καζίνο του Λας Βέγκας, ο οποίος χρηματοδότησε με 15 εκατομμύρια δολάρια την εκστρατεία του Γκίνγκριτς, υπογράμμισε πως εκτιμά τον υποψήφιό του, όμως «βρίσκεται στο τέλος της κούρσας» του και δεν μπορεί μαθηματικά πλέον να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του.

«Δεν πρέπει να φοβάται κανείς να χρησιμοποιήσει τη λέξη ισλαμοφασίστας ή ισλαμοτρομοκράτης, όταν περί αυτού πρόκειται. Όλοι οι ισλαμιστές δεν είναι τρομοκράτες, όμως όλοι οι τρομοκράτες είναι ισλαμιστές», δήλωσε ο Άντελσον αναφερόμενος στην «αποφασιστικότητα» του Γκίνγκριτς.

Από το περιβάλλον του Γκίνγκριτς ανακοινώθηκε την Τετάρτη πως ο υποψήφιος θέλει πλέον να συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειες και τα μέσα του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, για την περίπτωση που το φαβορί της κούρσας, ο μετριοπαθής Μιτ Ρόμνεϊ, δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 1.144 συνέδρους που είναι απαραίτητοι για να πάρει το χρίσμα.

Ως τώρα έχει κερδίσει μόνο δύο από τις 34 προκριματικές εκλογές που έχουν διεξαχθεί. Όμως παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερη υποστήριξη από τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Ρικ Σαντόρουμ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν έχει εγκαταλείψει την κούρσα για το Λευκό Οίκο.