ΚΟΣΜΟΣ

Bασίλισσα Ελισάβετ: «Βροχή» οι ακυρώσεις στο επίσημο πρόγραμμά της - Τι συμβαίνει με την υγεία της;

H βασίλισσα Ελισάβετ
H βασίλισσα Ελισάβετ
ΑΡ

Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά από μια σειρά ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής στα ταξίδια και τις επίσημες εμφανίσεις της.

Μία εβδομάδα μετά την μυστηριώδη επίσκεψή της στο νοσοκομείο, χθες έγινε γνωστό ότι η 95χρονη μονάρχης δεν θα παραστεί στην κρίσιμη Σύνοδο για το κλίμα που ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρευρεθεί στη δεξίωση για την κλιματική αλλαγή Cop26, ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η απόφαση της βασίλισσας να απουσιάσει από τη σύνοδο κορυφής COP26 είναι «απλώς μια λογική προφύλαξη» καθώς οι γιατροί της την προειδοποίησαν να μην κάνει ένα ταξίδι 1200 χιλιομέτρων μετ' επιστροφής, επιμένουν πηγές του Παλατιού - μια εβδομάδα μετά τη «μυστική» της επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σε πρόσφατη δεξίωσηΑ.Ρ

Πολλοί ήλπιζαν ότι θα είναι σε θέση να ηγηθεί της βασιλικής οικογένειας μετά την περιπέτεια της υγείας της την περασμένη εβδομάδα, το Μπάκιγχαμ ωστόσο ανακοίνωσε ότι η μονάρχης «με λύπη αποφάσισε ότι δεν θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη».

Επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία στην ιστορική Σύνοδο, αντ’ αυτού θα κινηματογραφήσει το μήνυμά της σε βίντεο από το Κάστρο του Ουίνδσορ, το οποίο θα μεταδοθεί στους αντιπροσώπους στη Γλασκώβη.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι απογοητευμένη που δεν θα παραστεί στη δεξίωση, αλλά θα απευθύνει μια ομιλία στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος βίντεο» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της.

Την περασμένη Τετάρτη, η μονάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία επειδή οι γιατροί της συνέστησαν «να ξεκουραστεί».

Η επίσκεψη στο νοσοκομείο

Η βασίλισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Αφού ανακοινώθηκε ότι ακύρωσε την επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, το Μπάκιγχαμ είπε αρχικά ότι η μονάρχης αναπαύεται στο Γουίνδσορ. Μόλις 36 ώρες αργότερα, μετά τη διαρροή της είδησης στα μέσα ενημέρωσης, ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο του King Edward VII στο Λονδίνο για «προκαταρκτικές εξετάσεις».

H τελευταία επίσημη φωτογραφία που ανέβηκε στο twitter της βασιλικής οικογένειας

Εδώ και μια εβδομάδα η βασίλισσα δεν απολαμβάνει καν την καθημερινή της βόλτα με τα σκυλιά της. Πηγές αναφέρουν ότι η μονάρχης λαμβάνει πλέον σοβαρά τις εντολές των γιατρών για ξεκούραση .Μία από τις καλύτερες στιγμές της ημέρας της είναι να τα βγάζει βόλτα στο Frogmore, στο κτήμα της στο Windsor, όπου κάποτε ζούσαν ο Χάρι και η Μέγκαν.

Η οικογένεια και οι φίλοι πιστεύουν ότι αυτές οι ημερήσιες εκδρομές είναι «τονωτικές» και έχουν βοηθήσει τη Βασίλισσα να παραμείνει τόσο υγιής και διαυγής στα 95 της χρόνια. «Η Μεγαλειότητά της ακολουθεί τις συμβουλές – αναπαύεται και αναλαμβάνει ελαφριές υποχρεώσεις. Παραμένει σε καλή διάθεση», λένε πηγές του παλατιού.

Το φορτωμένο πρόγραμμα της βασίλισσας

Την παρακολουθεί στενά η ομάδα των βασιλικών γιατρών της, το φορτωμένο της πρόγραμμα όμως φαίνεται οτι πλέον ειναι δύσκολο για εκείνη. Η Mail αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εκπληρώσει 19 βασιλικά καθήκοντα τον Οκτώβριο - εκπληκτικός φόρτος εργασίας για μια γυναίκα της ηλικίας της.

Πριν από δύο εβδομάδες αναγκάστηκε να χρησιμοποήσει ένα μπαστούνι δημοσίως για πρώτη φορά - μια έντονη υπενθύμιση της προχωρημένης ηλικίας της. Και την περασμένη Τρίτη,στάθηκε όρθια σχεδόν μια ώρα, σε μία δεξίωση με καλεσμένους, μεταξύ άλλων τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι, όπου φαινόταν λαμπερή και χαρούμενη.

H βασίλισσα με μπαστούνι στις 12 Οκτωβρίου

Η βασίλισσα, η οποία είναι βαθιά θρησκευόμενη και εκκλησιάζεται τακτικά, έχασε τέλος την λειτουργία στο παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Windsor την περασμένη Κυριακή. Είναι πολύ ασυνήθιστο να ακυρώνεται οποιαδήποτε σημαντική δέσμευση της βασίλισσας την τελευταία στιγμή, γεγονός που υποδυλώνει ότι το προσωπικό δεν ρισκάρει με την υγεία της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε έναν ταραγμένο χρόνο, καθώς έχασε τον σύζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Megxit και τις συνέπειές του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μελλοντικά της καθήκοντα, θα συνοδεύεται από ένα από τα παιδιά ή τα εγγόνια της όταν εμφανίζεται δημόσια για να αποφευχθούν νέες ακυρώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Με τρεις σημαίες καλυμμένο το φέρετρο με τη σορό για το λαϊκό προσκύνημα

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητα στον Ερντογάν

Πρόωρη σύνταξη έως και 9 χρόνια νωρίτερα για μητέρες ανήλικων τέκνων