ΚΟΣΜΟΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Βάζει τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών ο «λαβωμένος» σουλτάνος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Εκλογές στην Τουρκία στις 14 Ιουνίου 2023
AP

Να κρύψει την αδυναμία και τα προβλήματα υγείας που τον μαστίζουν, βάζοντας τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, θέλοντας να διατηρήσει την εικόνα του «ισχυρού» στο εσωτερικό της Τουρκίας

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών με δηλώσεις του, έβαλε ο «λαβωμένος» Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να πείσει αντιπολίτευση και «ψιθύρους» του κυβερνώντος κόμματος, για το αντίθετο αναφορικά με την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες και μετά από σχετικά βίντεο σε δημόσιες εμφανίσεις που απαθανάτιζαν τον Τούρκο πρόεδρο «αδύναμο», υπήρξε έντονη φημολογία περί θανάτου του, η οποία στη συνέχεια όμως διαψεύστηκε.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε το Σάββατο (6/11) ότι οι πολίτες της χώρας, θα πάνε στις κάλπες στο τέλος της πενταετούς του θητείας, δηλαδή στις 14 Ιουνίου 2023. «Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια», ήταν τα λόγια του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να βάλει με αυτή τη δήλωσή του «φρένο» στα όσα ακούγονταν από την αντιπολίτευση αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές, για πρόωρες εκλογές, τόσο λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και τον πληθωρισμό που ταλανίζει την λύρα, όσο και για την εικόνα αδυναμίας που βγάζει προς τα έξω ο Ερντογάν τους τελευταίους μήνες

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Ερντογάν, ειδικά στους νέους, να έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ομίχλη στην Αττική: Απόκοσμες εικόνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη Μεσογείων

Θρίλερ με την εξαφάνιση υπάλληλου της ΕΥΠ: Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα

Σοκαριστική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της Σοφίας Αρχιμανδρίτου: Ήταν νεκρή από την 1η μέρα