ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αστυνομικού στις Κάννες

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αστυνομικού στη Γαλλία
O αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι στις Κάννες έχει τραυματιστεί ελαφρά - Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από τα πυρά άλλου αστυνομικού
AP/φωτογραφία αρχείου

O αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι στις Κάννες έχει τραυματιστεί ελαφρά - Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από τα πυρά άλλου αστυνομικού

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στις αρχές της Γαλλίας όταν υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αστυνομικού στις Κάννες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά από την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού έχει «εξουδετερωθεί» από τα πυρά άλλου αστυνομικού με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν μέσα σε ένα όχημα και ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ (μτφ. στο όνομα του προφήτη)» πριν την επίθεσή του. Κατά την ίδια πηγή ο αστυνομικός γλίτωσε τα χειρότερα επειδή φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin, τον δράστη «εξουδετέρωσαν» άλλοι αστυνομικοί. Ο υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στις Κάννες εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξή του στους αστυνομικούς και την πόλη των Καννών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης των Καννών, David Lisnard, η επίθεση έγινε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. «Ένας από τους αστυνομικούς απάντησε με πυρά. Δεν υπάρχει κάποιος νεκρός και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση διερευνώνται» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Πέθανε ο πεζός που παρασύρθηκε από ταξί

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά

Τάσος Ξιαρχό: Συνάντησε την κοπέλα στην οποία έκανε bullying - Η κοινή φωτογραφία και το σχόλιο