ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Γιατί ο Τράβις Σκοτ συνέχισε το σόου την ώρα της τραγωδίας- Οι χαοτικές συναυλίες του ράπερ

Θεατές στο Αstroworld πριν απο την τραγωδία
Θεατές στο Αstroworld πριν απο την τραγωδία

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld,  ένα από τα πιο θανατηφόρα γεγονότα στην ιστορία των live στις ΗΠΑ. Δύο έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται  και ο διάσημος ράπερ Τράβις Σκοτ, ο οποίος στα σόου του, συνηθίζει να καλεί τους φαν του…σε ακρότητες

Οκτώ νέοι ηλικίας 14 έως 27 ετών σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στο φεστιβάλ Astroworld που έγινε στο Χιούστον το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι θαυμαστές καταπλακώθηκαν στη σκηνή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, που εξέτασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να καταρρέουν στις 21:39 (τοπική ώρα). Αμέσως μετά, οι υπέυθυνοι του σόου συμφώνησαν να σταματήσει η παράσταση.

Ωστόσο, ο Σκοτ φαίνεται πως ολοκλήρωσε το σόου του, ανέφερε η εφημερίδα. Ο καλλιτέχνης τελείωσε στις 22.15, 36 ολόκληρα λεπτά αφότου η καταστροφή ήταν ήδη εμφανής.

Η ανάλυση της Washington Post έδειξε επίσης ότι η συναυλία συνεχίστηκε για περίπου μία ώρα αφότου τα μέλη του κοινού εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε πανικό. Υλικό που εξέτασε η εφημερίδα κατέγραψε αρκετές προσπάθειες ανθρώπων να σημάνουν συναγερμό, που «πνίγηκαν» μέσα στο σόου του ράπερ

Κόσμος κατέρρε σαν...πύργος Jenga

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν τρομακτικές περιγραφές. Η Seanna Faith έγραψε στο Instagram οιτ οι κραυγές τους για βοήθεια προφανώς αγνοήθηκαν από τους φρουρούς. Άνθρωποι άρχισαν να «πνίγονται» και να ποδοπατούνται, 30 μόλις δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση του Σκοτ στη σκηνή, λέει.

«Η βιασύνη των ανθρώπων γινόταν όλο και μεγαλύτερη… Μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούσαν να πάρουν αναπνοή. Οι υπόλοιποι συνθλίβονταν ή δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν στον πυκνό ζεστό αέρα», έγραψε, περιγράφοντας ανθρώπους που έπεφταν στο έδαφος σαν…να γκρεμίζεται ένας πύργος Jenga

Μέσα στον πανικό, είπε ότι π κόσμος ανέβαινε σε μια πλατφόρμα κάμερας και εκλιπαρούσε τους φρουρούς να σταματήσουν το σόου.

To φεστιβάλ Astroworld που κατέληξε σε τραγωδίαΑ.Ρ

Βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και προβλήθηκε περισσότερες από 8 εκατομμύρια φορές δείχνει μια γυναίκα να σκαρφαλώνει σε μια πλατφόρμα κάμερας και να φωνάζει: «Κόσμος πεθαίνει εκεί μέσα!» Ένας άντρας την ακολουθεί, ουρλιάζοντας: «Σταματήστε το σόου!» Ο κάμεραμαν φαίνεται να τους αγνοεί.

Η Chronicle προέβλεψε μια σειρά από αγωγές που θα απαιτήσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των πιθανών στόχων, ανέφερε η εφημερίδα, είναι η διοργανώτρια εταιρεία, οι εταιρείες ασφαλείας και ο ίδιος ο Σκοτ.

Την Κυριακή, το Billboard είπε ότι μια αίτηση που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο στην κομητεία Χάρις του Τέξας, μήνυε τον ράπερ και τους διοργανωτές για φερόμενο «κέρδος σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των θεατών» και «ενθάρρυνση σε βία».

Ο τραυματίας που παρακολούθησε τη συναυλία και κατέθεσε μήνυση φέρεται να χαρακτήρισε τη συντριβή «μία τραγωδία προβλέψιμη που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί».

Οι «χαοτικές» συναυλίες του Τράβις Σκοτ

Οι συναυλίες του Αμερικανού ράπερ είναι γνωστές για την ενέργεια, τη διασκέδαση και το ρυθμό τους, αλλά είναι συχνά χαοτικές, ακόμη και…επικίνδυνες σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το 2017, ο Σκοτ συνελήφθη, καθώς ενθάρρυνε τους θαυμαστές να παρακάμψουν την ασφάλεια και να ορμήξουν τη σκηνή, με αποτέλεσμα ένας φύλακας, ένας αστυνομικός και αρκετοί άλλοι να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Αρκάνσας.

Σε ένα άλλο περιστατικό, καταδικάστηκε σε δικαστική επιτήρηση ενός έτους, αφού ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για απερίσκεπτη συμπεριφορά το 2015, στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza. Οι αξιωματούχοι στο Σικάγο είπαν ότι ενθάρρυνε τους θαυμαστές να παρακάμψουν τις μπάρες ασφαλείας, ευτυχώς όμως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο ράπερ επρόκειτο να τραγουδήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Day N Vegas Festival. Πλέον όμως καταλήγει το ABC News οποιαδήποτε εμφάνισή του θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά

Τροχαίο στη Βουλή: Πέθανε ο πεζός που παρασύρθηκε από ταξί