ΚΟΣΜΟΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η έκπληξη στον Τζο Μπάιντεν και η αντίδραση του πλανητάρχη (video)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η έκπληξη στον Τζο Μπάιντεν και η αντίδραση του πλανητάρχη (pics+video)
«Από τα Σεπόλια στο Οβάλ Γραφείο», όπως είπε ο Γιάννης.
AP Photo/Susan Walsh

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τέσσερις μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Μπακς επισκέφθηκαν τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο - Πώς αντέδρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο δώρο του «Greek Freak».

Στο Λευκό Οίκο βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (08/11), οι Γιάννης και Θανάσης και οι Μιλγουόκι Μπακς, όπου συναντήθηκαν με τον Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εθιμοτυπικής συνάντησης του Προέδρου των ΗΠΑ με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν αποθέωσε την οικογένεια Αντετοκούνμπο κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην ομιλία του. Λίγο αργότερα, Γιάννης και Θανάσης είχαν κουβέντα μετ τον πλανητάρχη στο Οβάλ Γραφείο, με τον «Greek Freak» να του κάνει έκπληξη.

Ο Γιάννης έδωσε στον Τζο Μπάιντεν ένα υπογεγραμμένο ζευγάρι παπούτσια από την προσωπική του σειρά, τα οποία κυκλοφορούν από πασίγνωστη εταιρεία αθλητικής ένδυσης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε ενθουσιασμένος και τόνισε πως αυτά θα τον κάνουν «ήρωα» στα παιδιά του, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά πόσο χαρούμενος είναι που τα αδέρφια Αντετοκούνμπο βρέθηκαν στο γραφείο του.

Μάλιστα ο Τζο Μπάιντεν δεν ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μόνο το παραπάνω βίντεο, αλλά και φωτογραφίες με τον Γιάννη και τον Θανάση, αλλά και τους άλλους παίκτες των Μπακς.

Η εν λόγω επίσκεψη βεβαίως είχε κι έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα, μιας και ήταν η πρώτη ομάδας του ΝΒΑ στο Λευκό Οίκο έπειτα από πέντε χρόνια, καθώς οι προηγούμενοι πρωταθλητές της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας του πλανήτη, είχαν αρνηθεί να συναντηθούν με τον προηγούμενο Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Στον επίσημο λογαριασμό του NBA μάλιστα ανέβηκε κι ένα βίντεο, στο οποίο μιλάει ο ηγέτης των Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο, αναφερόμενος στη διαδρομή του από τα Σεπόλια μέχρι το Λευκό Οίκο.

«Είναι υπέροχα, είναι πραγματικά υπέροχα! Από τα Σεπόλια στο Οβάλ Γραφείο, για να συναντήσουμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Είμαι ευγνώμων γι αυτή την ευκαιρία, είναι ένα παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις πράγματα στη ζωή σου. Αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο, το γεγονός πως είμαστε στον Λευκό Οίκο, συναντώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ» ανέφερε ο περσινός MVP των τελικών του NBA.

Τζο Μπάιντεν - «Είστε μια τρομερή οικογένεια» (vid)

Στην ομιλία του προς τιμήν της ομάδας, ο Τζο Μπάιντεν, έκανε ειδική αναφορά στον MVP των τελικών αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.

Αναλυτικά παρακάτω όσα είπε στην ομιλία του:

«Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους Πρωταθλητές του 2020/21 του ΝΒΑ, τους Μιλγουόκι Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν κάτω με δύο ήττες, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε.

Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα! Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μιλγουόκι Μπακς (γελάει). Τώρα ξεκινάς! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων”.

Συγχαρητήρια σε όλους, εύχομαι τα καλύτερα για τη φετινή σεζόν. Καλή τύχη. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είστε σήμερα εδώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού την Τρίτη 9 Νοεμβρίου: Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές