ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Παραίτηση της κυβέρνησης Μπάμπις μετά την αποτυχία στις εκλογές

O Aντρέι Μπάμπις
O Aντρέι Μπάμπις

Την παραίτησή της μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπάμπις στην Τσεχία. Αναμένεται η δημιουργία νέου κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Πετρ Φιάλα

Η κυβέρνηση της Τσεχίας συμφώνησε σήμερα να παραιτηθεί μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 9 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, δεσμευόμενος παράλληλα η απερχόμενη κυβέρνησή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Ο Μπάμπις επεσήμανε ότι έστειλε την επιστολή παραίτησης της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 10 Οκτωβρίου, αντί να του την παραδώσει προσωπικά, όπως γίνεται συνήθως.

Αφού ο Ζέμαν δεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης, θα της ζητήσει να παραμείνει ως υπηρεσιακή μέχρι να διοριστεί νέα, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπάμπις και οι σύμμαχοί του έχασαν στις βουλευτικές εκλογές, ενώ ένας συνασπισμός πέντε κομμάτων, που μαζί συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου, έχει συμφωνήσει να σχηματίσουν κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Πετρ Φιάλα, επικεφαλής του μεγαλύτερου από αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε