ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Νεκρός στρατιώτης στα σύνορα με τη Λευκορωσία - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Πολωνία - Λευκορωσία Σύνορα
Μαίνεται η κρίση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας.
Ukrainian Police Press Office via AP

Πολωνία: Στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος. Παραμένει η δύσκολη κατάσταση και η κρίση στο σημείο, απειλεί ξανά ο Λουκασένκο.

Στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος στον οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Πολωνίας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Στανισλάβ Ζάριν.

Οι εικόνες στη συνοριακή γραμμή της Πολωνίας με τη Λευκορωσία θυμίζουν έντονα τις εικόνες της κρίσης στον Έβρο το 2020, όταν η Τουρκία χρησιμοποίησε τους μετανάστες δημιουργώντας μια υβριδική απειλή εναντίον της Ελλάδας με «όπλο» την απόγνωση και τον πόνο των ανθρώπων που αναζητούσαν μια καλύτερη μοίρα μακριά από την πατρίδα τους.

Η κατάσταση στην Πολωνία είναι εκτός ελέγχου, με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο να γνωστοποιεί πως επιδιώκει να προμηθευτεί πυρηνικά οπλικά συστήματα από τη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα στρατιώτες της Λευκορωσίας στα σύνορα τυφλώνουν με τη χρήση λέιζερ τους στρατιώτες της Πολωνίας, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις τους και να περάσουν χωρίς κανένα έλεγχο τα σύνορα οι μετανάστες.

Την ίδια ώρα, ένα από τα μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Πολωνία, πέρα από την πίεση που δέχονται αυτή την ώρα τα σύνορά της, είναι και η διασπορά fake news ανάμεσα στους μετανάστες. Τα τελευταία 24ωρα άγνωστοι τους έχουν πείσει πως θα φτάσουν στο σημείο αρκετά λεωφορεία για να τους παραλάβουν και να τους πάνε στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να συρρέουν ακόμα περισσότεροι στα σύνορα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μάλιστα, ο Μάριουζ Καμίνσκι, υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, έκανε επίσημη δήλωση για το θέμα ενημερώνοντας πως «τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται επαρκώς και τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι σαφή. Θα σταλεί SMS στους ανθρώπους αυτούς στα αγγλικά, που θα τους ενημερώνει για τα ψέματα που ακούγονται. Θα υπάρχει κι ένα link που θα τους οδηγεί σε σελίδα με αναλυτικές οδηγίες σε πέντε γλώσσες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Φονικός» Νοέμβριος με 748 θανάτους σε 13 ημέρες – Ραγδαία αύξηση στους διασωληνωμένους

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και πόσο ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε 51χρονη να μην διασωληνωθεί