ΚΟΣΜΟΣ

Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τους εξεγερμένους στη Συρία

Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τους εξεγερμένους στη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Ράσμουσεν, προειδοποίησε τους Σύρους εξεγερμένους πως η προμήθεια όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια επικίνδυνη διάδοση (των όπλων) στην περιοχή».

«Δεν νομίζω ότι η σωστή λύση είναι η προμήθεια όπλων στις ομάδες (των Σύρων ανταρτών)», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος η προμήθεια όπλων στις ομάδες στη Συρία να οδηγήσει ενδεχομένως σε μια επικίνδυνη διάδοση των όπλων στην περιοχή», συμπλήρωσε ακόμη.

Ο κ. Ράσμουσεν τόνισε πως «ελπίζει ότι μια πολιτική και διπλωματική λύση θα μπορούσε να βρεθεί με βάση την αποστολή που έχει αναλάβει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ (Κόφι) Άναν».

Να υπενθυμιστεί πως οι εκκλήσεις για τον εξοπλισμό των εξεγερμένων ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Φίλων της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), Μπουρχάν Γαλιούν, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, απηύθυνε και πάλι έκκληση για τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL).

Ο κ. Ράσμουσεν επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ «δεν έχει καμία πρόθεση» να επέμβει στη Συρία, και χαρακτήρισε και πάλι ως «απολύτως σκανδαλώδη» την αιματηρή καταστολή που πραγματοποιεί το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.