ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα Σανάα

Πόλεμος στην Υεμένη
Πόλεμος στην Υεμένη
AP Photo

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σανάα.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015 ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (23/11) ότι εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον «θεμιτών» στρατιωτικών στόχων των σιιτών ανταρτών Χούτι στην πρωτεύουσα Σανάα, προειδοποιώντας τους αμάχους να μη συγκεντρώνονται γύρω από δυνητικούς στόχους, μεταδίδει η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

Οι Χούτι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, έχουν εξαπολύσει επανειλημμένα επιθέσεις, ιδίως εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, στη Σαουδική Αραβία, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) φορτωμένα εκρηκτικά, μετά την επέμβαση της συμμαχίας υπό το Ριάντ, στο πλευρό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, οι δυνάμεις της οποίας εκδιώχθηκαν στα τέλη του 2014 από την πρωτεύουσα της Υεμένης.

Η σύρραξη των τελευταίων επτά ετών στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχους, κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις αρωγής. Για τον ΟΗΕ, στην Υεμένη εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια η χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Επίδομα Θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις

Γιάννης Καλλιάνος: «Λύγισε» στον αέρα για τους γονείς του που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό (vid)