ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Έφθασε το χριστουγεννιάτικο δέντρο - Έκλεψε την παράσταση ο εγγονός του Μπάιντεν

To Χριστουγεννιάτικο δέντρο φθάνει στον Λευκό Οίκο
To Χριστουγεννιάτικο δέντρο φθάνει στον Λευκό Οίκο
ΑΡ

Η Τζιλ Μπάιντεν εγκαινίασε την εορταστική περίοδο στην Ουάσινγκτον, υποδεχόμενη στον Λευκό Οίκο το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει μία παράδοση πολλών δεκαετιών

Ήρθαν τα...Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Η Τζιλ Μπάιντεν έλαβε το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου για το 2021 στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Το φετινό δέντρο είναι ένα έλατο Fraser μήκους περίπου 6 μέτρων... που κατάγεται απο το Τζέφερσον της Βόρειας Καρολίνας.

Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησε την ετήσια διαδικασία στολισμού του Λευκού Οίκου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν παρέλαβε το επίσημο δέντρο με χαμόγελα, σε απόλυτα εορταστικό κλίμα.

Το δέντρο έφτασε στο Λευκό Οίκο με μια στολισμένη άμαξα την οποία έσυραν δύο άλογα του Κλάιντεϊλ -ο Μπεν και ο Ουίνστον - που ήταν στολισμένα με ασημένιες καμπάνες και χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ένα τετραμελές συγκρότημα έπαιζε κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διαδρομή.

«Μασκότ» της γιορτής ο Μπάιντεν τζούνιορ

Φορώντας ένα κόκκινο παλτό και ένα λευκό φόρεμα, η πρώτη κυρία υποδέχθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με φανερή χαρά μετά από έναν γρήγορο έλεγχο ποιότητας.

«Είναι όμορφο - είναι υπέροχο, στην πραγματικότητα», είπε στους δημοσιογράφους όταν τη ρώτησαν τι πιστεύει για το δέντρο. Το δέντρο θα εκτεθεί στο Μπλε Δωμάτιο, όπου θα αφαιρεθεί προσωρινά ο πολυέλαιος για να χωρέσει.

Φέτος η Τζιλ Μπάιντεν σκοπεύει να τιμήσει τον ρόλο της Εθνοφρουράς για την προσφορά και το έργο της στην καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η οικογένεια Μπάιντεν έδωσε το παρών στην τελετή, ανάμεσά τους και ο Χάντερ Μπάιντεν αλλά και ο γιός του Μπο Τζούνιορ, στον οποίο η πρώτη κυρία έδωσε ένα κλαδί που έκοψε από το δέντρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει το θέμα των φετινών διακοσμήσεων στον Λευκό Οίκο, που αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες. Στους δημοσιογράφους όμως που περίμεναν είπε οτι το μήνυμά της για τις φετινές γιορτές είναι «να είναι όλοι ασφαλείς και να έχουν χαρούμενες, υγιείς διακοπές».

Μία παράδοση δεκαετιών

Η άφιξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου συνήθως σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων εορτασμών του Λευκού Οίκου, με μια ομάδα εθελοντών να εργάζεται πυρετωδώς κατά τη διάρκεια της γιορτής των Ευχαριστιών για να μεταμορφώσουν το κτήριο σε μια χειμερινή «χώρα των θαυμάτων». Αυτή η διαδικασία παραδοσιακά επιβλέπεται από την Ανατολική Πτέρυγα.

Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Λευκό Οίκο χρονολογείται από το 1889, όταν ο Πρόεδρος Μπέντζαμιν Χάρισον τοποθέτησε το πρώτο δέντρο στο Κίτρινο Δωμάτιο, διακοσμημένο με κεριά, σύμφωνα με την Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου.

Το δέντρο πιστεύεται ότι έκανε το ντεμπούτο του στο Μπλε Δωμάτιο, κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ το 1912. Και το 1961, η πρώην πρώτη κυρία Τζάκι Κένεντι επέλεξε ένα θέμα για το δέντρο μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς μεταφέρθηκε στο «Παίδων» η 13χρονη που έπεσε από τον 6ο όροφο στο Κολωνάκι

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές