ΚΟΣΜΟΣ

O Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τα… δερμάτινα παλτά στη Βόρεια Κορέα για προστασία του... κύρους του!

Κιμ Γιονγκ Ουν
Να σταματήσει την υπονόμευσή του μέσω των... δερμάτινων παλτό επιχειρεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν
AP PHOTO

Να σταματήσει την υπονόμευσή του μέσω των... δερμάτινων παλτό επιχειρεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε δραστικά μέτρα προκειμένου κανείς να μην τον μιμείται στη Βόρεια Κορέα προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν βάζοντας απαγορευτικό στα.. δερμάτινα παλτά.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ο πρώτος που το 2019 φόρεσε αυτό το στυλ παλτού στη Βόρεια Κορέα με αποτέλεσμα η ελίτ της χώρας να στραφεί στην αγορά του συγκεκριμένου ρούχου προκειμένου να δείξει για άλλη μια φορά την πίστη και τη λατρεία της προς τον ελέω Θεού ηγέτη της χώρας.

Οι απομιμήσεις, ωστόσο, των δερμάτινων παλτό που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στη Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι προκάλεσαν την αντίδραση των αρχών υπό το φόβο ότι τελικά ο μεγάλος αριθμός αυτών των ρούχων θα υπονομεύσει το κύρος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η αστυνομία ανακοίνωσε πως όσοι φοράνε ρούχα με στόχο να μοιάζουν στον ηγέτη της Βόρειας Κορεας υπηρετούν μια αήθη τάση αμφισβήτησης της εξουσίας του» είπε πηγή στο Radio Free Asia.

«Η οδηγία που δόθηκε είναι να μην φοράει κανείς δερμάτινα παλτά γιατί είναι αρμοδιότητα των αρχών του κόμματος να αποφασίζουν ποιος θα τα φοράει» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απομιμήσεις εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο όταν ξεκίνησαν εκ νέου αλλά ανεπίσημα οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα μετά την άρση των αυστηρότατων περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: «Οι κληρικοί είμαστε και εμείς με χαρές» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Τζόκερ: Πού συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο των 2,2 εκατ. ευρώ

Κερατσίνι: Έβλεπαν την 8χρονη να ξεψυχάει και την… κλωτσούσαν – Το βίντεο που προκαλεί οργή