ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία

Ερίκ Ζεμούρ
O Ερίκ Ζεμούρ
AP Photo

Ο Ερίκ Ζεμούρ, πολωτική μορφή της γαλλικής άκρας δεξιάς, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές εντός της ημέρας, ενημέρωσε τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του.

Βίντεο που θα περιέχει «μήνυμα προς τους Γάλλους» θα «αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης» προτού κάνει τηλεοπτική εμφάνιση στις 20:00 (τοπική ώρα· 21:00 ώρα Ελλάδας) στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, διευκρίνισε η πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν ήδη αρκετά γαλλικά ΜΜΕ.

Πανταχού παρών στο δημόσιο διάλογο από το Σεπτέμβριο, ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε τη Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη.

Όμως η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του δοκιμιογράφου ήδη συναντά δυσκολίες. Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, αίθουσες αρνούνται να τον υποδεχθούν, επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.

Ύψωσε προ ημερών το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασαλία, συμβάν οι φωτογραφίες του οποίου προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντας τον Ζεμούρ να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές Κυριακή, πιστώνεται ενόψει πρώτου γύρου (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) από το 14 ως το 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).

Ο Ερίκ Ζεμούρ προγραμματίζει να εμφανιστεί την 5η Δεκεμβρίου σε δημόσια συγκέντρωση στη μεγάλη αίθουσα Zénith. Θα πρόκειται για την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Ζαμπίδης: Το βίντεο από τη στιγμή που «έπιασε» τους διαρρήκτες σπίτι του

Χριστιάνα: Συγκινεί το «αντίο» του γιου της - «Έτσι κλείσανε και τα μάτια σου»

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)