ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο με φόντο νέες καταγγελίες σε βάρος του αδερφού του

Τα αδέρφια Κουόμο
Τα αδέρφια Κουόμο
A.P

ΗΠΑ: Ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο απαλλάχθηκε των καθηκόντων του στο CNN, μετά τη δημοσιοποίηση νέων εγγράφων σε βάρος του αδερφού του, του Άντριου Κουόμο, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

To CNN απάλλαξε χθες, Τρίτη, από τα καθήκοντά του, τον κορυφαίο παρουσιαστή του Κρις Κουόμο για το ρόλο του στην υπεράσπιση του αδερφού του, πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, αναφορικά με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το αναφερόμενο δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αναστολή εργασίας του Κουόμο έγινε μετά τη δημοσιοποίηση νέων δικαστικών εγγράφων τη Δευτέρα.

«Τα έγγραφα αυτά δείχνουν προς την κατεύθυνση ενός μεγαλύτερου επιπέδου εμπλοκής στις προσπάθειες του αδερφού του, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε προηγούμενα. Ως συνέπεια, έχουμε αναστείλει την εργασία του Κρις επ’ αόριστον, μέχρι να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», ανακοίνωσε το CNN.

Ο Άντριου Κουόμο οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη θέση του κυβερνήτη τον Αύγουστο, μετά από πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο.

Ο Κρις Κουόμο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με την αναστολή της εργασίας του. Ο Κουόμο, που παρουσιάζει την πιο δημοφιλή δημοσιογραφική εκπομπή του CNN, είχε παραδεχτεί τον Μάιο, ότι παραβίασε μερικούς από τους κανόνες του αναφερόμενου τηλεοπτικού δικτύου σχετικά με την παροχή συμβουλών στον αδελφό του γύρω από το χειρισμό της υπόθεσης των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση.

Το CNN ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που η υπόθεση αυτή βρίσκονταν στην επικαιρότητα» το τηλεοπτικό δίκτυο κατανόησε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονταν ο παρουσιαστής και την ανάγκη του να βάλει πρώτα την οικογένειά του και να έχει σε δεύτερη μοίρα την εργασία του». Ωστόσο τόνισε ότι τα νέα έγγραφα «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα».

Τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν από την Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς και δείχνουν μηνύματα κινητού τηλεφώνου και άλλα, στα οποία ο Κουόμο φαίνεται να χρησιμοποιούσε τις δικές του πηγές στα ΜΜΕ για ανακαλύψει πληροφορίες για την υπόθεση, αλλά και για τις γυναίκες που είχαν εμπλοκή σε αυτή.

Ποινική υπόθεση κατά του Άντριου Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση άνοιξε στις 29 Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι 60 και άνω εξαιρούνται – Ποιοι θα πληρώνουν μισό το πρόστιμο

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο