ΚΟΣΜΟΣ

Με 50.000 λαμπάκια το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη Rockfeller center
Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Νέα Υόρκη καθώς άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center
AP PHOTO

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Νέα Υόρκη καθώς άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center

Χριστούγεννα «μύρισε» στο κέντρο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Rockefeller Center για 89η φορά στην ιστορία του «Μεγάλου Μήλου».

Η τελετή διήρκησε συνολικά 2 ώρες με τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να πλημμυρίζουν την περιοχή για να δουν από κοντά το ύψους 24 μέτρων και βάρους 12 τόνων χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήρθε στις ΗΠΑ από τη Νορβηγία.

Στόχος της εκδήλωσης, ένα κομμάτι της οποίας μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη από το NBC, ήταν να δοθεί ένα σήμα επιστροφής στην κανονικότητα καθώς απουσίασαν οι μάσκες μιας και όσοι την παρακολούθησαν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι – το 2020 η τελετή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Το 85 ετών έλατο στολίστηκε συνολικά με 50.000 λαμπάκια LED για τα οποία χρειάστηκαν 8 χιλιόμετρα καλωδίων ενώ στην ηλεκτροδότηση θα συμβάλουν ηλιακά πάνελ που βρίσκονται σε ένα από τα κτήρια του Rockefeller Center.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Σχέδιο ασφαλή Χριστούγεννα: Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης, μέτρα στα θεματικά πάρκα, self test