ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊος - Γερμανία: Lockdown για μη εμβολιασμένους και υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο

Lockdown στους μη εμβολιασμένους στη Γερμανία
Νέα σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία και υποχρεωτικός εμβολιασμός
AP

Η Γερμανία, δια στόματος Άγκελα Μέρκελ ξεκινά υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο, ενώ την ίδια ώρα επιβάλλεται lockdown για τους μη εμβολιασμένους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα στην Γερμανία επιβάλλεται lockdown σε όλη την χώρα που θα αφορά τους μη εμβολιασμένους πολίτες. Για τους μη εμβολιασμένους πλέον θα επιτρέπεται η είσοδος στα φαρμακεία αλλά και στα σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαγρύπνηση σχετικά με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα και πλέον είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν ξεπεραστούν συγκεκριμένοι δείκτες, να κλείσουν και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά την συνάντηση που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον νέο καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με την πρώτη να προειδοποιεί ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «πολύ σοβαρή».

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Όλαφ Σόλτς

Ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ολαφ Σολτς δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την αναχαίτιση της έξαρσης των μολύνσεων στη χώρα του.

Ο Σολτς «είπε ότι αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα», έκανε γνωστό το περιβάλλον του μελλοντικού σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου.

Ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Έλληνας από τη Νότια Αφρική το πρώτο κρούσμα – Εντοπίστηκε στην Κρήτη

Πλεύρης: Μόνο εμβολιασμένοι στα θεματικά πάρκα τα Χριστούγεννα, αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης