ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Νέα μέτρα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού

Σουηδία νέα μέτρα κορονοϊός
Τα κρούσματα στη Σουηδία άρχισαν να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από ένα σχετικά ήρεμο φθινόπωρο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Σουηδία λαμβάνει μια σειρά «προληπτικών» μέτρων κατά της Covid-19

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά «προληπτικών» μέτρων μπροστά στον κίνδυνο του νέου κύματος της Covid-19. Η χώρα, που μόλις έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά ένα εμβολιαστικό πάσο για ορισμένες συναθροίσεις, σκοπεύει να το επεκτείνει στα εστιατόρια και σε άλλους χώρους, όπως τους αθλητικούς, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, από την επόμενη εβδομάδα.

Το εμβολιαστικό πάσο, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, χρειάζεται προς το παρόν για τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 100 ανθρώπων. Ο απολογισμός της Covid-19 στη χώρα (περίπου 15.000 νεκροί σε 10,3 εκατομμύρια κατοίκους) κυμαίνεται γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερος από τις γειτονικές Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία.

Ακόμα κι αν η τάση είναι ανοδική, ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη με 26 νεκρούς και λιγότερα από 15.000 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ήταν σοκαριστικό - Δεν ήξερα αν θα προλάβω να ξαναδώ τον γιο μου»

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τα δύο σημειώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης – Την περίμεναν να βγει από το σχολικό (vid)