ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 53 νεκρούς μετανάστες - Σκληρές εικόνες

Μεξικό δυστύχημα
Μεξικό: Οι περισσότεροι από τους νεκρούς μετανάστες στο τροχαίο δυστύχημα ήταν από τη Γουατεμάλα
AP PHOTO

Μεξικό: Οι περισσότεροι από τους νεκρούς μετανάστες στο τροχαίο δυστύχημα ήταν από τη Γουατεμάλα

Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Μεξικό όταν φορτηγό που μετέφερε μετανάστες ανετράπη στα νοτιοανατολικά της χώρας με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 53 θύματα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 53 νεκρούς και άλλοι τρεις άνθρωποι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελία, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων ενώ ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 49 νεκρούς.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας στην μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, επρόκειτο κυρίως για πολίτες της γειτονικής Γουατεμάλας αν και νωρίτερα αναφέρθηκε πως πολλά θύματα ήταν υπήκοοι Ονδούρας.

Οι μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι μέσα στο φορτηγό ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στον μεξικανικό Τύπο η Πολιτική Προστασία.

Το δυστύχημα έγινε κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, πύλη εισόδου των μεταναστών που φεύγουν κυρίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής (Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ) και προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Η μεταφορά με φορτηγά μεταναστών κυρίως από την κεντρική Αμερική –που αποπειρώνται να φθάσουν στις ΗΠΑ με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, θα σωθούν από τη βία των συμμοριών και την ανέχεια στις πατρίδες τους– είναι συνηθισμένη μέθοδος των διακινητών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού